enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
23:08 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
22:59 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
22:49 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
19:32 LGS tercih süreci başladı
09:54 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:22 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:06 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:58 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:44 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
08:07 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
07:37 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
07:23 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
07:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
07:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
07:07 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona kuralları sertleştirildi

Almanya’da korona kuralları sertleştirildi
25.11.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Almanya’da korona önlemleri sertleştirildi. Aşısızlar pek çok alandan dışlanırken aşılı ve iyileşmişlerin de yoğun kalabalığın olduğu mekanlarda negatif test sonucu ibraz etmesi gerekecek.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da dördüncü korona dalgasıyla mücadele çerçevesinde alınan yeni önlemler dünden itibaren yürürlüğe girdi.

Önlemler bölgelerin vaka sayısına göre değişiklik gösterirken birçok eyalette 2G olarak adlandırılan kural yaygınlaştırıldı.

Geçen hafta Federal Meclis’te kabul edilen Enfeksiyondan Koruma Yasası doğrultusunda birçok mekana girişte 2G kuralı uyarınca ya tam aşılı olduğuna dair sertifika ya da hastalıktan iyileştiğine dair belge gösterilmesi gerekiyor.

Birçok eyalette spor müsabakaları ya da kültürel etkinliklerin düzenlendiği mekanların yanı sıra restaran, kafe ya da bar girişlerinde 2G kuralı uygulanacak. İşyerlerinde ve toplu taşıma kullanımında ise aşılılar ve iyileşmişlerin yanı sıra negatif test sonucu ibraz etmesi gereken aşısızları da içeren 3G kuralı uygulanacak.

Kurallar eyaletlere göre farklılık gösteriyor

Baden-Württemberg ve Kuzey Ren-Vestalya eyaletlerinde ayrıca 2G Plus kuralı da türürlüğe girecek. Bu kurala göre diskotek, gece kulübü ya da karnaval kutlamalarının yapıldığı mekanlara girişte aşılı ve hastalıktan iyileşmiş olanlardan da negatif test sonucu talep edilecek.

Baden-Württemberg’de vaka artışının yoğun olduğu bölgelerde ise aşısızlar geceleri sadece acil durumlarda dışarı çıkabilecek, ayrıca gıda ihtiyacını karşılamak dışında birçok mekana da alınmayacak.

Bavyera eyaletinde de birçok kültür ya da eğlence tesislerine girişte 2G Plus kuralının uygulanması planlanıyor. Gece kulüpleri, barlar ve restoranların sadece saat 22.00’ye kadar açık olacağı bu eyalette, geleneksel olarak kurulan Noel pazarları da artan vaka sayıları nedeniyle bu yıl iptal edildi.

Almanya'da her yıl geleneksel olarak kurulan Noel pazarları bu yıl Bavyera'da iptal edildi
Almanya’da her yıl geleneksel olarak kurulan Noel pazarları bu yıl Bavyera’da iptal edildi

Bir hafta içinde 100 bin kişide yeni vaka sayısını gösteren insidans değerinin binin üzerine çıkması durumunda ise gastronomi mekanları, oteller, spor ve kültür tesislerinin tümünün kapatılması söz konusu olacak.

Aşı zorunluluğu tartışması

Almanya’da aşı zorunluluğu getirilerek korona önlemlerinin daha da sertleştirilmesi yönünde talepler var. Ancak bu konuda siyasette görüş ayrılıkları yaşanıyor. Birçok eyalet yönetimi aşı zorunluluğu getirilmesini isterken Sağlık Bakanı Jens Spahn ise böyle bir uygulamaya sıcak bakmıyor.

Öte yandan Almanya’da vaka artışı devam ediyor. Bu sabah yedi günlük insidans değerinin ülke genelinde ilk kez 400’ün üzerine çıktığı açıklandı.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.