enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli ve Yerli gururumuz Türksat 5A uzayda …

Milli ve Yerli gururumuz Türksat 5A uzayda …
10.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Türksat 5A’nın uzaya fırlatılışınınTürksat A.Ş’nin Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu: Giresun'daki sel mağdurlarının telefon faturaları 1 ay ertelenebilecek | Independent Türkçe

Bakan Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A’yla ilgili olarak (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 5’inci nesil uydusu Türksat 5A’nın, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü’nden SPACE X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldığını söyledi.

TURKSAT 5A uydusu Falcon 9 roketi ile bu gece fırlatılıyor | DefenceTurk

Türksat 5B, Haziranda fırlatılacak

Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5A uydusunun fırlatılmasından 35 dakika sonra ilk sinyal alındığını hatırlatarak,  5B uydusunun da Haziran ayında fırlatılmasının planlandığını belirtti.

Türkiye’nin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A’nın uzaya fırlatılışını Türksat AŞ’nin Gölbaşı Yerleşkesinde canlı olarak takip etti.ğini ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye saati ile 04.28 olarak açıklanan fırlatmanın hava koşulları nedeniyle 5.15’te yapıldığını dile getirdi.

Türksat 5A uydusu teknik özellikleri nelerdir? Türksat 5A uydusu ne zaman ve nereden fırlatıldı? - Son Dakika Haberleri Milliyet

35. Dakikadan sonra ilk sinyal geldi

Yıllar süren çalışmaların sonucunun uydunun başarılı bir şekilde fırlatılmasıyla alındığına işaret eden Karaismailoğlu, hem mutlu hem de gururlu olduklarını ifade etti.

Uydunun yörüngesine doğru hareket etmeye başladığını anlatan Karaismailoğlu, “Türksat 5A uydumuzdan 35’inci dakikadan sonra ilk sinyal geldi. Uydumuz, yolculuğuna devam ediyor. Bu yolculuk 4 ay sürecek. Daha sonra testlerimizi yapacağız ve uydu faaliyete alınacak” dedi.

Son dakika haberi Türksat 5A'nın fırlatılma tarihi belli oldu

 Türksat 5A’nın ardından 5B ve 6A uydularının çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Karaismailoğlu, 5A uydusunun ardından 5B ve 6A uydularının fırlatılmasının geleceğini ifade ederek “Şu anda imalatları tamamlanan ve testleri yapılan Türksat 5B uydumuzu da haziran ayında fırlatmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerli ve milli Türksat 6A ile ilgili çalışmaların da devam ettiğine dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, Türksat 6A’nın da 2022’nin ilk aylarında fırlatılmasının planlandığını bildirdi.Türkiye’nin ulaşım ve altyapıdaki başarılı çalışmalarına uzayda da devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, “Dünyaya gücümüzü ve varlığımızı hissettiriyoruz. Bundan sonra da uzay ve uydu çalışmalarımız devam edecek’’ diye konuştu.

HABER : Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ocak, 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.