enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.

Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
06.09.2025
A+
A-

* Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi. Millilerimiz, Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez madalya kazanmayı garantiledi.

*İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

TAYLAND, 06 EYLÜL 2025  – A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland’da düzenlenen 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda Japonya’yı 3-1 yenerek organizasyon tarihinde ilk kez finale yükseldi.

Mücadelenin başlarında denge hakim olurken setin ilk dakikaları 6-6 eşitlikle geçildi. Bu skordan itibaren 2 sayılık seri yakalayan Japonya, 8-6 öne geçti. Milliler, seriye seriyle karşılık vererek 10-10’da eşitliği buldu. Setin ortalarında savunmada etkili olan Japonya, 4 sayılık (15-11) fark yakaladı. Sonlara doğru farkı artıran Japonya, iyi oynadığı ilk seti 25-16 önde tamamladı.

Filenin Sultanları
Filenin Sultanları

İkinci sete iyi başlayan ay-yıldızlılar, setin başlarında 3 sayılık (3-6) fark yakaladı. Setin ortalarında Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar ile arka arkaya sayılar bulan milli takım, farkı 5’e (11-16) çıkardı. Bloktaki etkinliğini artıran milli takım, ikinci seti, 25-17 önde bitirdi ve 1-1 eşitliği yakaladı.

Üçüncü sete Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’ın sayılarıyla başlayan Türkiye, 3 sayılık (4-7) fark yakaladı. İyi oyununu sürdüren milli takım, setin ortalarında da avantajını (11-15) sürdürdü. Takım halinde iyi savunma yapan milliler, üçüncü seti 25-18 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Filenin Sultanları
Filenin Sultanları

Dördüncü sette iki takım da etkili hücum ederken sette 6-6 ve 14-14’te skor eşitlendi. Farkı artıran Japonya’ya karşı etkili servisler kullanan milli takım, 24-24’te eşitliği yakaladı. Milli takım, çekişmeli geçen dördüncü seti 27-25, maçı da 3-1 kazandı.

Organizasyon tarihinde ilk kez finale yükselme başarısı gösteren ay-yıldızlılar, İtalya-Brezilya mücadelesinin galibiyle finalde karşılaşacak.

Final mücadelesi, yarın TSİ 15.30’da başlayacak.

Filenin Sultanları
Filenin Sultanları

– Melissa Vargas, 28 sayı buldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Melissa Vargas, 28 sayıyla maçın en skoreri oldu.

Melissa Vargas’ı 13’er sayıyla Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Dündar takip etti.

Filenin Sultanları
Filenin Sultanları

-Santarelli, ikinci kez finalde

İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetiminde Türkiye, Japonya’yı eleyerek Dünya Şampiyonası’nda ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi. Santarelli ise daha önce Sırbistan ile organizasyonun finalinde mücadele edip, altın madalyanın sahibi olmuştu.

Tecrübeli başantrenörün, milli takımla Avrupa Şampiyonası ve Milletler Ligi’nde, altın madalyası bulunuyor.

– Ferhat Akbaş yarı finale gelerek tarihe geçti

Dünya Şampiyonası’nda başarılı performans sergileyen Türk başantrenör Ferhat Akbaş yönetimindeki Japonya, başkent Bangkok’ta oynanan çeyrek final maçında organizasyonun güçlü takımlardan Hollanda’yı 3-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Japonya, organizasyonda 15 yıl sonra yarı finale yükselirken Ferhat Akbaş da Dünya Şampiyonası tarihinde yarı finale yükselen ilk Türk başantrenör oldu.

Salon: Huamark

Hakemler: Ivaylo Ivanov (Bulgaristan), Noemi Rene Karina (Arjantin)

Japonya: Ishikawa, Airi, Wada, Yoshino, Shimamura, Seki (Kojima, Yamada, Tsukasa, Iwasawa, Araki, Kitamado, Akimoto)

Türkiye: Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Eda Erdem Dündar, Cansu Özbay (Gizem Örge, Elif Şahin, Yaprak Erkek, Hande Baladın)

Setler: 25-16, 17-25, 18-25, 25-27

Süre: 96 dakika

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.