enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Microsoft, yapay zeka biriminin başına Suriyeli göçmen Mustafa Süleyman’ı getirdi

Microsoft, yapay zeka biriminin başına Suriyeli göçmen Mustafa Süleyman’ı getirdi
24.03.2024
A+
A-

Microsoft, DeepMind’ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman ile tüketici yapay zekâ birimini yönetmesi için anlaştı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

DeepMind’ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman, Microsoft’ta yeni oluşturulan tüketici yapay MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİzekâ biriminin başına getirildi.

Yapay zeka dünyasının tanınan isminin işe alınması, ChatGPT’nin kurucusu OpenAI ile hâlihazırda ortak olan Microsoft için büyük bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Suriye’de doğan ve İngiltere’ye göç eden Süleyman, X’te, “Bugün Microsoft AI CEO’su olarak Microsoft’a katıldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Copilot, Bing ve Edge dahil olmak üzere tüm tüketici yapay zeka ürünlerine ve araştırmalarına liderlik edeceğim” dedi.

Süleyman, ChatGPT tarzı yapay zeka sağlayan modelleri oluşturmada OpenAI ve Anthropic’e rakip haline gelen Inflection’daki CEO’luk görevinden ayrılacağını kaydetti.

Inflection’ın kurucu ortağı Karen Simonyan da Microsoft’taki ekibe katıldı.

Bir OpenAI sözcüsü, “Mustafa ve Karen’i yeni görevlerinden dolayı kutluyor ve onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Süleyman’ın DeepMind şirketi, 2014 yılında Google tarafından 500 milyon dolara satın alındı ve şirket geçen yıl Google’ın kendi yapay zeka araştırma departmanıyla tamamen birleştirildi.

Üretken yapay zekayı benimseme konusunda en hızlı hareket eden şirketlerden Microsoft, başta Copilot sohbet robotu olmak üzere bir dizi ürüne entegre oldu.

Microsoft CEO’su Satya Nadella bir blog yazısında yapay zeka inovasyonunun, Microsoft’un geçen yıl 13 milyar dolar yatırım yaptığı Sam Altman liderliğindeki OpenAI şirketiyle olan ortaklığına bağlı olacağını söyledi.

Geçtiğimiz ay şirket, üretken yapay zeka alanında gelecek vaat eden bir başka şirket olarak görülen Fransız startup Mistral AI ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Yapay zeka atılımları Microsoft’u piyasa değeri açısından dünyanın en büyük şirketi haline gelerek zirveyi Apple’dan devralmasını sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.