enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
21:48 Artan yangın riski nedeniyle Adıyaman’da ormanlara giriş ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
21:17 Gazeteci-yazar Nihat Genç, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mersin Büyükşehir’in Kurslarında 65 Yaşında Bir Öğrenci

Mersin Büyükşehir’in Kurslarında 65 Yaşında Bir Öğrenci
30.03.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde 8 noktada ücretsiz hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin Tarsus Şubesi’nde 959 genç, Haziran ayındaki üniversite sınavına hazırlanıyor.

65 yaşındaki Başende Diren 23 yaşında yarıda bırakmak zorunda kaldığı üniversite öğrenimini, 42 yıl sonra yeniden gerçekleştirmek için gençlerle aynı sıraları paylaşıyor.

3 çocuğunun Başende Annesi, 3 torununun Başende Ninesi, gençlerin ise Başende Teyzesi olan Başende Diren, Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinde üniversite adayı birçok gence çalışma azmi ve yaşam enerjisi aşılarken, derslerden kalan zamanını da evde torunlarına ayırıyor.

42 yıl sonra yarıda kalan üniversite hayalini tamamlıyor

Tarsus’un Eski Ömerli Mahallesi’nde mütevazı bir yaşam süren 65 yaşındaki Başende Diren, şu günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinde üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci. 42 yıl önce hayallerini yarıda bırakmak zorunda kalan Diren, aradan geçen onca yılın ardından yaşamın tüm olumsuzluklarına karşı soyadı gibi ‘direniyor’.

20 yaşındayken, 4 yıllık Eskişehir Üniversitesi Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulu’nu kazanıp, üniversite öğrenimi için Afyon’a giden Diren, 23 yaşında okulunu yarıda bırakmak zorunda kalarak, evine geri döndü. Başende Diren, kısa bir süre sonra evlendi, 40 yıllık evliliğinden 3 çocuk ve 3 torun sahibi oldu. 65 yıllık yaşamında özellikle kadınlara yönelik faaliyet gösteren birçok dernekte insanlara dokunan Başende Diren’in 42 yıl sonra yolu Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkeziyle kesişti. İşte o yolda, Başende Teyze’nin hayallerine kavuşma hikayesi başladı.

“İnsan hayata bir yerden tutunmak istiyor”

Kurs merkezindeki gençlerle Haziran ayındaki üniversite sınavına hazırlanan Başende Diren, amacının zihnini zinde tutabilmek olduğunu belirtirken, hayalinin de turizm bölümü kazanmak olduğunu söyledi. Hayallerine giden basamakları seneler sonra Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkeziyle tırmanmaya başladığını dile getiren Diren, “İnsan, yıllar sonra hayata yeniden başlamak veya hayata bir yerden tutunmak istiyor. Bu noktada kendime iyi bir yön seçtiğimi düşünüyorum. Kurs merkezi, belediyenin okumak isteyen gençlere imkan sunduğu çok güzel bir kurum. Kendimi bir aile ortamında hissediyorum. Çocuklar, kurs merkezi idaresi, öğretmenler, hepsi çok sıcak insanlar” diye konuştu.

“Gençlere iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum”

İlk zamanlarda bir babaanne olarak gençler tarafından dışlanacağını düşündüğünü dile getiren Diren, ötekileştirmeyen, birleştirici ve kucaklayıcı bir yaklaşımla karşılaştığından söz ederek, “Herkes büyük bir mutlulukla bana kucak açtı ve bir aile sıcaklığıyla karşıladı. Ben de gençlere iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.  Başta çekinmiştim. ‘Acaba itici mi olur, çocuklar ne der, nasıl tepki gösterir?’ diye düşündüm. Çünkü ben bir babaanneyim. Torunum var. Ama hiç öyle davranmadılar. Bir babaanne değilim de onların arkadaşıymışım gibi bana kucak açtılar. Sanki onlardan biriymişim ve hep berabermişiz gibi. Şimdi de birlikte eğleniyoruz, ders çalışıyoruz, test çözüyoruz, hepsi bana çok yardımcı oluyor” diye konuştu.

“İçinde bulunduğum durumdan çok mutluyum”

Hem gençlere hem de çevresindekilere, hayallere giden yolda hiçbir zaman geç kalınmadığını gösteren Diren, “İçinde bulunduğum durumdan çok mutluyum. Sanıyorum tüm öğrenciler ve veliler de çok mutludur. Bir de dershanenin verdiği hizmetler o kadar dolu ki. Düşünebiliyor musunuz, öğrencileri evlerinde ziyaret ediyorlar ve hepsiyle tek tek ilgileniyorlar. Bunu daha önce hiçbir dershanede görmedim. Başkanımız’a bu ortamı hazırladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mart 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.