enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den Trump’ın hedefindeki DSÖ’ye destek

Merkel’den Trump’ın hedefindeki DSÖ’ye destek
18.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, ABD Başkanı Trump’ın finansal yardımı durduracağını açıkladığı DSÖ’ye destek mesajı verdi, COVID-19 salgınının ancak güçlü bir uluslararası müdahaleyle yenilebileceğini bildirdi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW)’ye dayandırdığı haberine göre,Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump’ın tepki gösterdiği ve finansal yardımı durduracağını açıkladığı Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) destek verdi. Alman hükümeti sözcüsü Steffan Seibert’ın verdiği bilgiye göre video-konferans yoluyla yapılan G7 toplantısında konuşan Merkel salgının ancak “eşgüdümlü uluslararası müdahaleyle yenilebileceğini” söyledi. Siebert, “Başbakan, bu düşünceyle DSÖ ve diğer ortaklarına tam desteğini ifade etmiştir” dedi.

Toplantıdaki diğer  G7 liderleri de Trump’ın Birleşmiş Milletler (BM) organı olan DSÖ’ye yönelik tek taraflı kararını eleştirdi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, küresel salgına karşı çok taraflı mücadele gerektiğini belirtti. “DSÖ, işbirliği ve koordinasyonun önemli bir unsurudur” diyen Trudeau, “Sorunlar olduğunu biliyoruz, ancak aynı zamanda koordine kalmamız gerçekten de önemli. Kanada bunu yapacaktır” dedi.

Ya İstiklal Ya Ölüm

Beyaz Saray: Trump DSÖ’nün süreci yanlış yönetmesine dikkat çekti

Diğer yandan Beyaz Saray ise Trump’un G7’deki konuşmasının “salgınla ilgili DSÖ’nün şeffaf olmamasına ve süreci sürekli olarak yanlış yönetmesine” odaklandığını bildirerek G7 liderlerinin kapsamlı bir inceleme ve reform çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Trump, Çarşamba günü yaptığı açıklamada COVID-19 hastalığıyla ilgili zamanında ve şeffaf bir şekilde bilgi vermemekle suçladığı DSÖ’ye ABD’nin sağladığı yıllık 400 milyon dolar tutarındaki fonu askıya alacağını bildirmişti.

“Uçuş sırasında pilotu atmak”

Trump’ın kararı özellikle Avrupa ülkelerinde tepkiyle karşılanmış, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, bu durumu “uçuş sırasında pilotu uçaktan atmaya” benzetmişti. Mass, “Şu dönemde DSÖ’nün önemini ve rolünü sorgulamak oldukça anlamsız” ifadesini kullanmış, örgütü salgınla mücadelenin bel kemiği olarak tanımlamıştı.

İlk kez geçen Aralık’ta Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla bütün dünyaya yayılan yeni koronavirüs 2 milyondan fazla insana bulaşmış durumda. Virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 140 bini geçti. Salgın küresel ölçekte ciddi düzeyde ekonomik ve sosyal tahribata yol açmış durumda.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.