enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Marmaris’in 2019-2024 dönemi eski CHP’li Belediye Başkanı Oktay’ndan partisine sert tepki!…

Marmaris’in 2019-2024 dönemi eski CHP’li Belediye Başkanı Oktay’ndan partisine sert tepki!…
04.04.2025
A+
A-

* Marmaris’in 2019-2024 dönemi CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Sinpaş Kızılbük Resort Otel ve Devremülk İnşaatı’na yönelik ruhsat yenileme işlemlerini onayladığı gerekçesiyle CHP tarafından hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına sert tepki gösterdi.

* Oktay, bu sürecin parti içinde eşi benzeri görülmemiş bir uygulama olduğunu belirterek, “Niye bu kadar saldırıyorlar?” dedi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Oktay, görev süresi boyunca attığı tüm adımların CHP Genel Merkezi’nin bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleştiğini ifade etti. Oktay, Sinpaş projesine ilişkin yerel ve bölge idare mahkemelerinin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarının sürpriz olmadığını, ancak parti içindeki disiplin soruşturmasının kendisini şaşırttığını dile getirdi.

Hakkında disiplin soruşturması başlatılan eski başkandan CHP'ye sitem: "İşin perde arkası farklı" | Türkiye Gazetesi

“CHP’DE İLK DEFA YAŞANAN BİR DURUM”

CHP geleneğinden gelen bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Oktay, kendisine yönelik bu tutumun bir ‘siyasi operasyon ve itibar suikastı’ olduğunu öne sürdü. Sinpaş Kızılbük projesinin temelinin 1986-1987 yıllarında atıldığını ve ruhsat sürecinin o döneme dayandığını hatırlatan Oktay, belediye başkanlığı döneminde yasaların gerektirdiği şekilde hareket ettiğini söyledi.

Mehmet Oktay-1

Parti tüzüğüne aykırı bir suç işlemediğini belirten Oktay, şöyle dedi:

“Bu olay, normal şartlarda doğrudan parti tüzüğü ile bağlantılı bir şey değil. Kamu yönetimi ile ilgili idari uygulama. Ben kamu yönetimi ile ilgili idari bir suç işlemedim. Partiler kendi tüzüğü ile idare edilir ben bir parti suçu da işlemedim. Geçtiğimiz haftaki açıklamalarımın ardından Seyit Torun Bey’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama dışında kimse arayıp sormadı. Niye bu kadar saldırıyorlar diye düşünüyorum. Hiçbir kusurumuz, yasalara aykırı bir uygulamamız yokken niçin bu denli saldırılıyor. Bu yatırım muhafazakar kitleye dönük bir yatırım olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.”

“NİYE BU KADAR SALDIRIYORLAR?”

Mehmet Oktay, yaklaşık 40 yıldır üyesi olduğu CHP’de yaşananları şaşkınlıkla izlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“CHP’de bugüne kadar benim başıma gelen olay gibi olay yaşayan sanırım yoktur. Yönetimde adalet her şeyin başında gelir. Yatırımcı da adalet ister. Türkiye’de insanlar sürekli bölünmeye çalışılıyor. Gerçek CHP’li bir yönetici herkese eşit mesafededir. Burasının muhafazakar kesime yönelik bir yatırım olması bir takım çevrelerin tepkisini çekmiş olabilir. Sonuç itibariyle baktığınızda Marmaris bir turizm destinasyonu ve bir destinasyonda pazar çeşitliliği farklı olursa o oranda o bölgenin turizm hacmi daha büyük olur. Bu da bir yerde bu yatırımda bir arz çeşididir. Dolayısıyla bölgeye de katkısı olacak bir yatırımdır. Ben bu görüşe sahibim.”

Mehmet Oktay2

“GAYRİ YASAL BİR ŞEYİM YOK”

Sinpaş Kızılbük Resort Otel ve Devremülk inşaatına ilişkin yerel ve bölge idare mahkemelerinin aldığı kararların, projede hukuka aykırı bir durum bulunmadığını ortaya koyduğunu vurgulayan Oktay, Gayri yasal bir şeyim yok. Bunu mahkeme kararları da göstermiştir. Bizler göreve başladığımız günden beri yasalar neyi uygun görüyorsa o yönde hareket ettik. Benim için mahkemenin verdiği kararlar da sürpriz bir karar değil. Burada bana göre markanın da büyüklüğünden kaynaklı proje maniple edilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda partim tarafından hakkımda başlatılan disiplin soruşturmasından olumsuz bir sonuç çıkmasını beklemiyorum dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.