enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:51 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:50 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:41 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:33 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:32 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:28 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:26 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:24 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron’dan Reisi’ye: Tutuklu araştırmacı serbest bırakılsın, nükleer müzakereler hızlansın

Macron’dan Reisi’ye: Tutuklu araştırmacı serbest bırakılsın, nükleer müzakereler hızlansın
31.01.2022
A+
A-

PARİS – TÜHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yaptığı telefon görüşmesinde tutuklu Fransız araştırmacının serbest bırakılmasını ve nükleer görüşmelerin hızlandırılmasını istedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Macron ile İranlı mevkidaşı Reisi telefonda görüşerek iki ülke ilişkilerini ve bölgesel sorunları değerlendirdi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Macroun’un İran kökenli Fransız akademisyen Fariba Adelkhah‘ın serbest bırakılmasını istediği duyuruldu.

Macron, ‘İran ulusal güvenliğine karşı bilgi toplama ve komplo kurmaktan’ beş yıl hapis cezası alan Adelkhah dışında, casusluk suçlamasıyla 8 yıl hapse mahkum olan Benjamin Brière’in durumunu da gündeme getirdi.

Macron açlık grevinde olan Fransız vatandaşı için endişelendiğini söyledi. Brière 2020 yılında fotoğraf çekmenin yasak olduğu çöl bir alanda kural ihlali yaparken yakalanmış ve sosyal medyada İran’da uygulanan başörtüsü yasasına dair sorular sormuştu.

Macron ülkesinin de taraf olduğu nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması için yürütülen müzakerelere de değindi. Açıklamada , Fransız Cumhurbaşkanının ‘somut ilerleme elde etmek için görüşmeleri hızlandırma ihtiyacında ısrar etti” denildi.

İran: İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler görüşüldü

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre ise, Reisi ile Macron, nükleer müzakereler, ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler, Yemen savaşı ve Lübnan’ın durumunu ele aldı.

Görüşmede “İran’ın müzakere sürecinde anlaşma için ciddiyet ve iradesini ispatladığını” ifade eden Reisi, karşı tarafın atacağı adımların da yaptırımların kaldırılması, bunun doğrulanabilir olması ve garanti verilmesi konularını içermesi gerektiğini söyledi.

Açıklamada, Macron’un nükleer anlaşma ile ilgili olarak “İran’ın ABD’ye güvenmeme konusunda haklı olduğunu ve Washington’ın sorun oluşturan adımlar attığını ifade ettiği” aktarıldı.

Ek kaynaklar  *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.