enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
12:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
09:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
06:52 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
06:24 İran-İsrail Savaşı: Ateşkes ve Sonrası
06:02 Kuraklık Barajları boşalttı, Mahsul tarlada kaldı. Havza Eylem Planları uygulanmalı.
22:32 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
22:21 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
22:10 Sabri Ugan hayatını kaybetti
22:03 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
21:22 İşte Beşiktaş’ın yeni sağ bek adayları
07:39 Bel ve kalçada sabah tutukluğu varsa dikkat!
07:37 Muğla’nın turistik ilçesi Fethiye’de, Turizm Amaçlı Belgesi olmayan ev sahibine 143 bin TL ceza kesiliyor
07:33 Astana’dan Türkistan’a: TÜRKPA 2025 Zirvesi ve Ortak Kimlik İnşası Süreci
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paşinyan’dan erken seçim için istifa kararı

Paşinyan’dan erken seçim için istifa kararı
29.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Nisan ayında istifa ederek 20 Haziran’da yapılacak erken seçimlerin önünü açacağını duyurdu. Dağlık Karabağ savaşındaki toprak kayıpları nedeniyle Paşinyan’ın istifası talep ediliyordu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/ETO,SSB)ye dayandırdığı habere göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkede erken seçimlere gidilebilmesi amacıyla Nisan ayında istifa edeceğini açıkladı. Seçimlerin yapılacağı 20 Haziran’a kadar ise görevi yürüteceğini belirtti.

Dağlık Karabağ savaşında yaşadığı kayıplar yüzünden Ermenistan Başbakanı Paşinyan yoğun eleştirilere maruz kalmış, istifası amacıyla çok sayıda gösteri düzenlenmişti.

27 Eylül- 9 Kasım arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan 1990’ların başında kaybettiği pek çok bölgeyi geri almayı başarmıştı. Çatışmalarda 6 binden fazla kişi hayatını kaybederken, toprak kayıplarından Başbakan Paşinyan’ı sorumlu tutan binlerce kişi kitlesel protestolar düzenlemişti.

Uzun süredir istifası isteniyor

Ermenistan ordusu, geçen ayın başında Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etmiş, özellikle kırsal kesimde sevilen Paşinyan ise yaşananların darbe girişimi olduğunu söyleyerek, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını açıklamıştı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.