enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Litvanya heyetinin TBMM temasları

Litvanya heyetinin TBMM temasları
03.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Litvanya Meclisi Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Jigimantas Paviliyonis ve beraberindeki heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temaslarda bulundu.

Heyet ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret etti.

Litvanya heyetini TBMM’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç, iki ülke arasında köklü ilişkilerin olduğunu ifade etti.

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze görüşmelerin gerçekleştirilemediğini belirten Kılıç, kısıtlamaların esnetilmesiyle yüz yüze görüşmelerin yeniden sıklaşacağını ifade etti.

Heyet daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ı da ziyaret etti.

Litvanya’yı önemli bir müttefik olarak niteleyen Aydın, iki ülke arsındaki savunma sanayii ilişkilerin geliştirilmeye açık olduğunun söyledi.

Litvanya’dan terörle mücadele konusunda Türkiye’ye destek olmasını talep eden Aydın, Terör örgütlerinin bütün dünya için ortak bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye’nin her zaman Litvanya’ya destek verdiğini ifade eden Litvanya Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Jigimantas Paviliyonis de Türkiye’ye Teşekkürlerini dile getirdi.

Meclisin 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde bombalanan bölümünü de ziyaret eden Litvanya Parlamento heyeti, bombalanan alana karanfil bıraktı. (TBMM)

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2021] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.