enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

LinkedIn’dan hacker açıklaması: Bazı kullanıcı verileri toplandı ve satış için gönderildi

LinkedIn’dan hacker açıklaması: Bazı kullanıcı verileri toplandı ve satış için gönderildi
10.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Microsoft’un profesyonel ağ kurma sitesi LinkedIn, bir araştırma sonucunda, herkesin görebileceği üye profili de dahil olmak üzere bazı verilerin toplandığını ve satış için gönderildiğini duyurdu.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, LinkedIn’i kullanan 500 milyon kişinin ‘sızdırılan verileri‘ arasında; profil bilgileri, isim-soyisim, kayıtlı e-posta adresleri, kayıtlı telefon numaraları, cinsiyet bilgisi, sosyal medya profilleri ve profesyonel ünvanlar bulunuyor.

LinkedIn, olayın bir veri ihlali olmadığını ve platformdan hiçbir özel üye hesabı bilgisinin dahil edilmediğini belirterek; satışla ilgili bilgilerin bir dizi web sitesinden ve şirketlerden alınan veri toplaması olduğunu kaydetti.

LinkedIn, etkilenen kullanıcı sayısı da dahil olmak üzere olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

CyberNews, 500 milyon LinkedIn profilinden alınan veri arşivinin popüler bir hacker forumunda satışa sunulduğunu bildirmişti.

Facebook, bu haftanın başlarında, “kötü niyetli kişilerin” Eylül 2019’dan önce, kişileri senkronize etmek için platformdaki bir güvenlik açığını kullanarak veri topladığını duyurdu.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, bilgileri kötüye kullanım yoluyla elde edilen 530 milyondan fazla kullanıcıyı bundan haberdar etmedi. Bir şirket sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada, verileri sızdırılanlara bu bilgiyi paylaşmayı planlamadıklarını kaydetti.

Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar, platformlarında kullanıcı gizliliğini korumak konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Facebook, 2019 yılında, şirketin kullanıcı verilerini kötüye kullandığı iddialarına yönelik soruşturması nedeniyle ABD Federal Ticaret Komisyonu ile bir anlaşmaya varmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.