enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Krizi fırsata çevirmeye çalışan Fransa, Yunanistan’a fırkateyn satma peşinde

Krizi fırsata çevirmeye çalışan Fransa, Yunanistan’a fırkateyn satma peşinde
24.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Paris yönetimi, Akdeniz’deki hukuk dışı tutumunu teşvik ederek, ekonomik krizde olmasına da aldırmadan Yunanistan’a fırkateyn satmak istiyor. Ancak ay başında atılması öngörülen imzaların önüne 3 milyar euroluk engel çıktığı belirtiliyor.

Krizden bir türlü kurtulamayan Yunanistan, ekonomide büyüme umutlarını 2021’e erteledi. Koronavirüs salgını nedeniyle, en önemli gelir kaynağı turizm de darbe aldı.

Bu yıl için ülkedeki ekonomik durgunluğun yüzde 4,4 ve yüzde 9,4 arasında olması bekleniyor.

Fransa ise, içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen kendisinden fırkateyn alması için Atina yönetimine baskı yapıyor.

Paris, Atina ile daha önce iki adet yeni nesil Belharra fırkateyni satışında anlaşma noktasına geldiğini iddia etmişti. İki ülke arasında bir yıldır sıkı pazarlık yapılıyordu, imzaların da bu ayın başında atılacağı haberi Yunan basınına sızdırılmıştı.

Ancak Yunan basınında yer alan bir iddiaya göre, Atina yönetimi fırkateynlerin alımını süresiz olarak ertelendi. Fırkateyn satışının 3 milyar euroluk maliyeti fazla yüksek bulunduğu için askıya alındığı öne sürüldü.

Fransa ikna çabalarını sürdürüyor

Öte yandan bu iddiayla birlikte Fransa’nın Yunanistan’ı pahalı bulunan fırkateyn satışına ikna etmek için çabalarının da sürdüğü belirtiliyor.

Paris yönetimi Yunanistan yönetiminin Akdeniz ve Ege’de öne sürdüğü uluslararası hukuka aykırı tezleri de bu amaçla kullanıyor.

Önceki gün Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı  Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis ile Paris’te bir araya geldi.

Macron görüşme sonrası haksız Yunan tezlerine desteğini açıkladı ve NAVTEX ilan eden Türkiye’yi eleştirdi.

Fransız Lider, Türkiye karşıtlığına aradığı desteği kendisine vermeyen Avrupa Birliği’ni de Doğu Akdeniz’de yeterince kararlı davranmamakla suçladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.