enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’dan Batılı ülkelere “yaptırımları kaldırın” çağrısı

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’dan Batılı ülkelere “yaptırımları kaldırın” çağrısı
07.07.2023
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı açıklamada mevcut koşullarda anlaşmanın devam ettirilmesinin herhangi bir nedeni olmadığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamada, “İhtiyacı olan Afrika, Asya ve Latin Amerika ülkelerine yardım yapmayı amaçlayan anlaşma, Ukrayna tahılının iyi beslenen ülkelere ticari ihracatına dönüştü. 1 Ağustos 2022’den bu yana Odessa, Kornomorsk ve Yujnıy limanlarından ihraç edilen 32,6 milyon ton tahılın büyük bir kısmı, 26,2 milyon tonu, yani yüzde 81’i yüksek ve orta geliri olan ülkelere gönderildi. Etiyopya, Yemen, Afganistan, Sudan ve Somali gibi yoksul ülkeler, çıkarılan tahılın yalnızca 862 bin 86 tonunu, yani yüzde 2,6’sını alabildi” ifadelerini kullandı.

Turkrus.com internet sitesi de Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’un Rusya’nın kararını zamanı gelince vereceğini yazdı.

Türkçe yayınlanan internet sitesindeki habere göre Peskov, “Anlaşmaların ülkemizi ilgilendiren kısmının yerine getirilmesi için hala zaman var. Şimdiye kadar bu kısım tamamlanmadı ve buna bağlı olarak şu anda maalesef bu anlaşmayı uzatmak için özel bir gerekçe de yok” diyerek Batılı ülkelere Rusya’ya uygulanan yaptırımları kaldırmaları çağrısında bulundu.

Rusya uzmanı Aydın Sezer ziyaretin planlı olmadığına dikkat çekiyor
Rusya uzmanı Aydın Sezer ziyaretin planlı olmadığına dikkat çekiyor

Aydın Sezer: “Tahıl koridoru anlaşmasında bugüne kadar en kazançlı ülke Türkiye”

Rusya uzmanı Aydın Sezer, her iki liderin de bu görüşmede birbirlerinden talep edeceği konular olduğunu söylüyor.

VOA Türkçe’nin konuştuğu Sezer, “Planlı bir ziyaret değil. Tahıl koridoru anlaşmasında bugüne kadar en kazançlı ülke Türkiye. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtemelen anlaşmanın devam etmesi için Rusya’nın taleplerini bir kez daha Zelenski’ye iletecektir. Ancak Zelenski hala bu anlaşmaya çok önem veriyor mu şüpheliyim. Üstelik Moskova’nın öne sürdüğü Rusya Tarım Bankası’nın Swift sistemine kabul edilmesi talebinin muhatabı Zelenski değil. Belki Erdoğan bu ve benzeri konularda Zelenski’den Batılı ülkeler nezdinde girişimde bulunmasını gündeme getirebilir” dedi.

“Rusya lideri, Erdoğan’a küçük bir zafer yaşatmak için yine kısa süreli uzatma yapabilir”

Rusya’nın Togliatti kentinden başlayıp Harkov üzerinden Odessa limanına giden azotlu gübre boru hattı savaş başından beri çalıştırılmıyor. En son bu hatta Haziran ayı başında sabotaj gerçekleştirildi. Aydın Sezer, görüşmelerde bu konunun da gündeme gelebileceği görüşünde.

“Rusya bu hattın çalıştırılmasını istiyor. Tabii bunun mümkün olması Rusya’nın Odessa limanından ihracat yapması anlamına gelecek. Bu konuda da Zelenski değil aslında Batılı ülkeler etkili ve yetkili” diyen Sezer, “Peki yarınki görüşmeden nasıl bir sonuç doğabilir? Erdoğan, mutlaka Zelenski görüşmesi sonrası Putin ile görüşecektir. Bu telefonda da olabilir, yüz yüze de olabilir. Türkiye bunu uzun zamandır istiyor ancak Moskova’dan bir yeşil ışık gelmedi. Rusya lideri, Türk mevkidaşına küçük bir zafer yaşatmak için yine kısa süreli uzatma yapabilir. Tabii Erdoğan, yeni bir barış girişimi de planlıyor olabilir. Bu bağlamda Zelenski’nin nabzını tutmak isteyecektir. Ayrıca görüşmede savunma işbirliği kapsamını geliştirme konusu gündeme gelebilir. Son dönemde Türkiye’nin ürettiği kirpi araçları Ukrayna’da çok popüler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Zelenski ile yüz yüze yaptığı son görüşmede “arabuluculuğa hazırız” demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna lideri Zelenski en son 18 Ağustos 2022’de yüz yüze görüştüler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres’in de katılımıyla Ukrayna’nın Lviv kentinde yapılan üçlü zirve sonrası “her türlü arabuluculuğa hazırız” açıklaması yapmıştı.

Zelenski ise en son Türkiye’ye 10 Nisan 2021 tarihinde geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı o tarihten sonra Türkiye’ye hiçbir ziyaret gerçekleştirmemiş olsa da, eşi Olena Zelenska geçtiğimiz yılın Ekim ayında İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la görüştü.

Resim

HİLMİ HACALOĞLU: "TÜRK BASIN TARİHİNİN EN DİP SEVİYESİ"

Gazeteci* Hilmi HACALOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.