enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Komandoların son operasyonuna TRT Haber de katıldı

Komandoların son operasyonuna TRT Haber de katıldı
27.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Terörle mücadele, zorlu arazi şartlarına rağmen nefes kesen operasyonlarla sürüyor. Hakkari Cilo Dağı bölgesinde teröre ağır darbe indiren komandoların son operasyonuna TRT Haber ekibi de katıldı.

Hakkari Yüksekova’da bulunan Evliya Tepe Üs bölgesinde arazi ve iklim şartları zor. Terör örgütüne nefes aldırmayan kahraman komandolar bölgede operasyona çıktı. TRT Haber ekibi de operasyon bölgesindeydi.

İlk olarak Cilo Dağı eteklerindeki terör hedeflerine uçaksavarla atış yapıldı. Ardından 2 tim, ihbar üzerine teröristlerin bulunduğu bölgeye hareket etti.

Komandoların son operasyonuna TRT Haber de katıldı

Operasyonda 5 kilometre boyunca yaya olarak teröristlerin izi sürüldü. Timlere el yapımı patlayıcı ve mayına karşı arama tarama birlikleri öncülük etti. Olası pusulara karşı drone ile havadan denetim yapıldı.

Komandolar, görüntü alınan ve teröristlerin bulunduğu ihbarı yapılan 2 bin 840 rakımlı Kuşkayalar bölgesine operasyon düzenledi. Teröristlerin sızma girişimine karşı önlem alan komandolar, bölgeyi ağır silah ve roketle ateş altına aldı.

“En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğiz”

Jandarma Komando Tabur Komutanı Hüseyin Direk, “Bizler Hakkari Jandarma Komutanlığı olarak vatanımız, milletimiz ve şanlı bayrağımız üzere seve seve can vermeye hazırız. Yapacağımız operasyonlarda ara, bul, yok et prensibiyle devam edip en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Cilo Dağı, kahraman komandoların gözetimi altında güvende.

TRT Haber: Bülent Çulcuoğlu

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.