enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı’ndan Ekim ayı ihracat yorumu: Rekortmen ihracatçılarımızı tebrik ederim

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı’ndan Ekim ayı ihracat yorumu: Rekortmen ihracatçılarımızı tebrik ederim
07.11.2024
A+
A-

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Ekim ayı ihracat verilerini değerlendirerek, “Cumhuriyet tarihi rekorlarını kıran başta Kocaelili ihracatçılarımız olmak üzere tüm firmalarımızı tebrik ederim” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

KOTO Başkanı Necmi Bulut, Ekim ayının ihracat verilerini yorumlayarak şu ifadelere yer verdi; “Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat %3,6 oranında artışla 23 milyar 620 milyon dolar, ithalat %0,2 oranında azalışla 29 milyar 364 milyon dolar oldu. 2024 yılı Ocak-Ekim döneminde ise, ihracat %3,2 oranında artışla 216 milyar 383 milyon dolar, ithalat %7,2 oranında azalışla 282 milyar 2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

EN FAZLA İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKELER

Ekim ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler sırasıyla; Almanya (1 milyar 808 milyon dolar), ABD (1 milyar 578 milyon dolar) ve İngiltere (1 milyar 272 milyon dolar) oldu. Ekim ayında en fazla ihracat yaptığımız ülke grupları sırasıyla; Avrupa Birliği (AB-27) (9 milyar 882 milyon dolar), Yakın ve Ortadoğu Ülkeleri (3 milyar 803 milyon dolar) ve Diğer Avrupa Ülkeleri (3 milyar 576 milyon dolar) oldu.

İLİMİZİN İHRACAT RAKAMLARI

2024 yılı Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta;  İstanbul % 6,9 azalış ve 5 milyar 81 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli % 15,9 artış ve 2 milyar 841 milyon dolarla ikinci sırada yer almaktadır. Kocaeli’yi İzmir, Bursa ve Tekirdağ takip etmektedir. Kocaeli ili en fazla ihracatı 87 Motorlu kara taşıtları faslı (1 milyar 58 milyon 407 bin dolar) ile yapmış olup, bu faslı sırasıyla 27 Mineral yakıtlar, mineral yağlar faslı (259 milyon 198 bin dolar) ve 85 Elektrikli makina ve cihazlar ve aksamları faslı (184 milyon 144 bin dolar) takip etmektedir. Kocaeli ili en fazla ihracatı İngiltere (295 milyon 676 bin dolar) ile yapmış olup, bu ülkeyi sırasıyla Almanya (199 milyon 228 bin dolar) ve Slovenya (159 milyon 204 bin dolar) takip etmektedir.

BAŞKAN BULUT’TAN KUTLAMA

Cumhuriyet tarihimizin en yüksek Ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. 2024 yılının ilk 10 ayında mal ihracatımız 209,7 milyar dolardan 216,4 milyar dolara yükseldi. Böylece bu yılın 10 ayında 6,7 milyar dolar mal ihracatımızı artırdık. Orta Vadeli Program kapsamında hedeflenen ihracat tutarına ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu başarı, en önemli dış ticaret partnerimiz Avrupa Birliği’ndeki büyük durgunluğa rağmen başarılmıştır. Kocaeli olarak; Ekim ayında ihracatımızı yüzde 15,9 oranında artırdık ve toplam dış ticaretin yüzde 12’si ilimiz tarafından gerçekleştirildi. Son 15 ayın 10’unda ayın Cumhuriyet tarihi rekorlarını kıran başta Kocaelili ihracatçılarımız olmak üzere tüm firmalarımızı tebrik ederim.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.