enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Koca: Son 1 haftada vaka artış hızımız kontrol altına alındı

Koca: Son 1 haftada vaka artış hızımız kontrol altına alındı
26.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftadır ülke çapında alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımız kontrol altına alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun Valiliği’ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, son bir haftadır ülke çapında alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımız kontrol altına alındığını kaydetti.

“Temaslı taramasında 13 saate indik”

Sağlık Bakanı Koca, “Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirdik. Samsun’da ise son bir haftada temaslı takiplerimiz 9 saate inmiş oldu” dedi.

Bakan Koca, “Hastalığı hafife almak, temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmemek bizi tekrar istemediğimiz tablolarla karşı karşıya bıraktı” diye konuştu.

Samsun’da vaka sayısı 1 haftada 3’te 1 oranında düştü

Bakan Koca COVID-19 salgınıyla mücadelede Samsun’da gelinen noktayı değerlendirdi. Filyasyon ekiplerinin çalışmalarının salgınla mücadeleye büyük katkı sağladığını vurgulayan Koca, şu açıklamaları yaptı:

“Samsun’daki artışa yönelik yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle son 1 haftada 1 ay öncesine göre 3’te 1 oranında vaka sayısında düşüş oldu. Bu düşüşle birlikte 1 hafta-10 gün içinde hasta sayılarının daha da düşmesini bekliyoruz. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısı ve hastane yükünü azaltmak. Samsun’da başarı oranımızı önemli oranda etkiyen filyasyon çalışmalırımızdır. Ekip sayısını 175’e çıkardık. Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirdik. Samsun’da ise temaslı takip süremiz 9 saate inmiş durumda.”

[TÜHA Haber Ajansı, 26.09.2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.