enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov TRT’de

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov TRT’de
07.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, TRT’ye konuştu. Tacikistan sınırındaki çatışmaları değerlendiren Caparov, Türkiye ve Kırgizistan’ın da kardeş ülkeler olduğunu vurguladı. Caparov, “İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin eşiğindeyiz” dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, dünya televizyonlarında ilk röportajını TRT’ye verdi. Caparov, TRT Avaz’ın Avrasya Gündemi Özel Yayını’nda Coşkun Özen’in sorularını cevaplandırdı.

Kırgızistan – Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaları değerlendiren Caparov, anlaşmazlıkların çözüme kavuşacağını açıkladı.

“Bu olaylar 29-30 Nisan’da oldu. Daha önce de böyle çatışmalar yaşanmıştı, daha ufak çaplıydı. Hiç bu şekilde silahlar patlamamıştı. 2 gün içinde geç kalmadan Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüşmeler yaparak çatışmaları durdurduk. İki ülke tarafından oluşturulan komisyonlar, görüşmelerine devam ediyor. İnşallah kısa zamanda sınır noktalarının tespit edilmesi konusunda sonuca bağlarız diye düşünüyorum. Sınırlar belirlenmedikçe bu tür anlaşmazlıklar devam edecektir.”

“Bin yıllık ortak tarihimiz var”

Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov, Türkiye – Kırgızistan ilişkilerine de değinerek, iki ülke arasında yeni bir dönemin eşiğinde olduklarını vurguladı.

Sadır Caparov, “Türkiye ile Kırgızistan ilişkisi eskiden beri kardeşlik ilişkisidir. Bunu Türk halkı da Kırgız halkı da çok iyi biliyor. İnşallah bundan sonra Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin üst seviyeye çıkacağına inanıyorum. Bu ilişkileri tekrar canlandıracağız. Bizim bin yıllık ortak bir tarihimiz var. Bundan dolayı Türkiye ve diğer Türk devletleriyle ilişkileri kardeşçe şekillendirmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

TÜRKPA ve TÜRKSOY’un önemi

Caparov, Türk dünyasında daha aktif bir Kırgızistan olacağını belirterek, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesinin (TÜRKPA) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) önemine değindi.

“Biz kurulduğundan beri TÜRKPA, TÜRKSOY gibi kuruluşlara üyeyiz ve destekliyoruz. Bunların aktif bir üyesiyiz. Türk Konseyinin dönem başkanlığı önümüzdeki yıl bize geçecek. TÜRKPA ve TÜRKSOY’a giren ülkelerin bir anlaşması ve buna göre strajejisi var. Her yıl ne yapılacağına dair program var. Biz o programa göre çalışacağız.”

“TRT ile KTRK’nın ortak çalışabilmesi”

TRT’yi yakından takip ettiğini vurgulayan Caparov, Kırgız devlet kanalı KTRK’nın TRT ile ortak çalışabileceğine dikkat çekti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, iki kanalın ortak çalışma kararı alması halinde gereken tüm desteği sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.