enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Bakan Göktaş, Ocak 2026 itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi başvuruları başladı…
07:44 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Uçak KAAN’ı Destekliyoruz!…
07:44 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Açık Kaynak İstihbaratı Kullanımında Suriye Örneği…
07:26 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) Uzmanı Şenyurt Varşova Üniversitesi’nde Bildiri Sundu
07:20 Küresel Vicdanın Yeni Sesi Küresel Sumud Filosu
07:17 Milli SİDA’larda ‘hava savunma’ dönemi başlıyor
07:16 Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, “Yeni Nefes Kredisi, KOBİ’lerimizin Üretim Gücünü Artıracak”
07:10 Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) tarafından ‘Avrupa’nın Çevresi 2025 raporu” yayımlandı…
07:08 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) sondaj ve sismik araştırma gemileriyle ilgili yalanlama
07:07 Covid’in yeni varyantları Nimbus ve Stratus hakkında neler biliniyor?
11:38 Gazze İle İlgili Yeni Plan Bir Dönüm Noktası Olabilir mi?
07:59 Türkiye’nin Savaş Uçağı İhtiyacı ve Tedariki
07:58 Adana’yı bir film platosu, doğal mekan olarak kullanıp, Adana’yı karalayan hiçbir yapıma müsaade edilmeyecek
07:58 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde terörsüz Türkiye ve terörsüz komşu coğrafya vurgusu
07:50 Rusya’nın İHA İhlalleri: Provokasyon ile Yoklama Arasındaki Sınırın Bulanıklaşması
07:48 (MİT) Başkanı Kalın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’da…
07:47 Artık kabul edin: ABD iyi polis değil
07:34 ABD ve İsrail bugüne kadar verdiği hangi sözü tuttu: Gazze planı hayata geçirilecek mi?
07:30 Tasarımda Türkçeleşmenin Önemi
07:15 Bakan Yerlikaya: Eski tip sürücü belgelerini yenileme süresi uzatılmayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kiev Çevresinde Yıkım

Kiev Çevresinde Yıkım
04.04.2022
A+
A-

KİEV, BERLİN – TÜHA HABER / Ukrayna askerleri Rus askerlerinin çekildikleri bölgelerde, yollarda cansız bedenlerle karşılaşıyor.

kentinde bazılarının yakın mesafeden öldürüldüğü ve ellerinin bağlı olduğu belirtiliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Oleksiy Arestovych Bucha’da, Irpin ve Hostomel’de yollarda onlarca sivilin bedenlerinin bulunduğunu, görüntünün korku filminden bir sahne gibi olduğunu söyledi.

Yetkililer Ukrayna ordusu kuzeyde ilerledikçe Rus yetkililerin savaş suçları işlediğine dair yeni bulguları belgelerine ekliyor.

Avrupa Birliği de Rus askerlerini Bucha, Irpin ve Hostomel’in de bulunduğu Kiev bölgesinde zulüm yapmakla suçladı. Suçlama, Rus askerlerinin Bucha’dan çekilmesinin ardından kasaba belediye başkanının 300 sivilin öldüğünü açıklamasının ardından geldi.

Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Joseph Borrell Rus güçler tarafından işlenen zulum nedeniyle şok olduğunu kaydetti ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna’daki savaş suçlarının belgelenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Borrell Twitter’dan bu açıklamayı yaptı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Batılı müttefiklerin Ukrayna işgali ve Rus güçlerin Kiev yakınındaki kentte yaptıkları zulüm nedeniyle Rusya’ya daha fazla yaptırım konusunda önümüzdeki günlerde anlaşacağını söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht de Avrupa Birliği’nin Rus doğalgazı ithalatını yasaklamayı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Lambrecht Bucha’dan yansıyan görüntüleri kastederek “bu tür suçlar yanıtsız kalmamalı” dedi.

Rusya ise Bucha’da sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

Bu arada Rus ordusu Ukrayna’nın üçüncü büyük ve Karadeniz’e kıyısı olan kenti Odesa’yı hedef aldı. Füze saldırısında petrol rafinerisi vuruldu.

Moskova, hedef alınan tesisin Mykolaiv yakınında konuşlu Ukrayna ordusuna yakıt sağladığını belirtiyor.

Odesa’da kent konseyi füzelerin kritik altyapı tesislerini hedef aldığını kaydetti.

Saldırıda can kaybı olduğuna dair bir açıklama gelmedi.


Odesa Ukrayna donanmasının ana üssüne ev sahipliği yapıyor.

Rus roketleri Mykolaiv kentini de hedef aldı.

Ukraynalı yetkililer bazı Rus roketlerinin Mykolaiv’i vurduğunu kaydediyor.

Bu arada ülkenin günaydoğusundaki Mariupol kentiyle Berdyansk’tan sivilleri tahliye çabaları devam ediyor.

Ukraynalı yetkililer Kızılhaç’ın yardımıyla 7 otobüsün Mariupol’a yaklaşmaya çalıştığını belirtiyor.

Kuşatma altındaki Mariupol’da durumun çok kötü olduğu, kentte gıda,su,ilaç sıkıntısı yaşandığı kaydediliyor.

Kentin yüzde 90’ının enkaza döndüğü belirtilirken, sivil can kaybının üç binin üzerinde olduğu da bölgeden gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesi valisi gece gündüz bölgeye yönelik topçu ateşinin sürdüğünü belirtti ve durumu çalkantılı olarak niteledi.

Ukrayna ordusu Rus güçlerin bütün Donetsk ve Luhansk bölgelerini işgal etmek için Donbas bölgesine gönderilmek için Kiev ve Çerniv bölgelerinden çekildiğini düşünüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.