enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Kocaeli’deki depo yangınıyla ilgili 7 kişi açığa alındı
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan ile Türkiye arasında medya ortaklığı

Kazakistan ile Türkiye arasında medya ortaklığı
06.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile görüştü. Kazakistan’ın Bağımsızlığının 30. yılı için etkinlikler düzenlenmesine karar verildi.

Kazakistan ve Türkiye liderleri arasındaki yakın ve güvenilir bağlar sayesinde iki ülke arasındaki siyasi, eğitim, ticaret, ekonomi ve yatırım ilişkilerinin gelişmesinin olumlu yönde ilerlediğine dikkat çeken Büyükelçi Saparbekulı, önümüzdeki dönemlerde ikili işbirliğinin kültürel alanının da daha iyi olması gerektiğine inandığını söyledi.

TRT Çocuk’taki çizgi filmler Kazakçaya çevrilecek

Görüşmede, önümüzdeki dönemlerde medyanın da destekleriyle kültürel ortak projeler gerçekleştirme konusu tartışıldı.

Külltürel projeler arasında, mizah ve komedi alanlarının geliştirilmesi ile TRT Çocuk kanalındaki çizgi filimlerin Kazakçaya çevrilerek Kazakistan’da yayınlanması yer alıyor.

Büyükelçi Saparbekulı, bu tür çalışmaların, iki kardeş ülke arasındaki medeni ve manevi bağın daha da güçlenmesinde önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere her zaman destek olacaklarını söyledi.

Kazakistan’ın Bağımsızlığının 30. yılı

Ayrıca, taraflar Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 30. yıl dönümü vesilesiyle bir yıl boyunca etkinlikler düzenlemeye ve belgesel çekimi gerçekleştirmeye anlaştılar. Bu bağlamda, TRT Genel Müdürlüğü ve Kazakistan Büyükelçiliği hazırlık çalışmalarını başlatacakları konusunda anlaştı.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı

[TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı]

İleriki dönemlerde, iki kardeş ülkenin radyo, televizyon ve gazetecilik alan uzmanlarının tecrübe paylaşımı bağlamında, eğitim programlarının gerçekleştirilmesi olasılığı gündeme geldi.

TRT, Türkistan’a davet edildi

Görüşme esnasında, Türkistan’da düzenlenmesi planlanan Türk Keneşi Ülkelerinin Gayri Resmi Zirvesi’nin gündem konuları ele alındı.

Kazakistan Büyükelçisi, Türkistan Bölgesi Valisinin selamlarını ileterek, Zirve arifesinde TRT ailesini Türkistan’a davet etti.

Büyükelçi, TRT ailesine, Türkistan gezisi sırasında Ahmet Yesevi ile ilgili belgesel çekimi teklifinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.