enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…

Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
26.11.2025
A+
A-

* Filistin, modern dünyada kadınlara yönelik en ağır ayrımcılık ve baskı biçimlerini oluşturan İsrail şiddeti neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadının ve kız çocuğunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

DOĞU KUDÜS, 26 KASIM 2025 – Filistin Dışişleri BakanlığındanKadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla açıklama yapıldı.

“Filistinli kadınlar ve kız çocukları bugün modern dünyadaki en ağır şiddet, ayrımcılık, işkence ve zulüm biçimlerinden biriyle karşı karşıyadır.” ifadesi kullanılan açıklamada, İsrail şiddeti sonucu son 2 yılda yaklaşık 33 bin Filistinli kadın ve kız çocuğunun hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in Filistinli kadınlara karşı “soykırım, saha infazı, zorla kaybetme, idari gözaltı, keyfi tutuklama, işkence ve cinsel şiddet, ev yıkımları, topraklarına el koyma, yerleşimci terörizmi, aç bırakma ve yıldırma gibi sistematik suçlar” işlediği belirtildi.

İsrail’in doğum ve ruh sağlığı hizmetleri ile sığınma evleri başta olmak üzere hastane ve klinikleri hedef alarak binlerce kadını temel hizmetlere erişimden mahrum bıraktığı vurgulandı.

Açıklamada, “İşgalci İsrail, başta kadınlar olmak üzere Filistin halkını hedef almak ve korkutmak için yapay zeka ve elektronik casusluk gibi gelişmiş gözetleme araçları ve teknolojileri kullanıyor.” ifadesi kullanıldı.

İsrail’in uygulamalarının tüm dünyanın “kadınlara ve kız çocuklarına yönelik dijital şiddete son vermek için birleşme” çağrısı yaptığı bir dönemde gerçekleştiği aktarıldı.

Filistin yönetiminin insan hakları anlaşmalarının uygulanması, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi amaçlayan politika ve planların benimsenmesi ve kadınların güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, “İsrail’in sömürgeci işgaline son verilmesi, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi ve Filistin halkının kendi kaderini tayin ve geri dönüş hakkı da dahil olmak üzere meşru haklarını elde etmesi için uluslararası” çabaların sürdürülmesine dikkati çekildi.

İsrail’in işlediği suçlardan dolayı hesap vermesinin sağlanması için uluslararası hukuk çabalarının güçlendirilmesi gerektiği aktarılan açıklamada, Filistin halkının korunması için Uluslararası Adalet Divanı’nın danışma görüşü ve ilgili Birleşmiş Milletler kararlarının dikkate alınmasına vurgu yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.