enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:08 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
13:46 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:29 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
07:55 Katil soysuz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
07:28 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
07:18 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:13 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:51 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
00:07 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:50 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:33 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bugünPakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:25 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
23:07 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
22:53 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
22:35 Zeydan Karalar tutuklandı
22:23 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
22:12 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
21:50 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar
04.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yıllardır yardıma muhtaç vatandaşlara sıcak yemek hizmeti veren Üsküdar Belediyesi Aşevi, pandemi döneminde karantinada bulunan hastalara da sıcak yemek ulaştırıyor.

Serhan Sevin
TRT Haber : Serhan Sevin

Yaşlılar, ihtiyaç sahipleri ve şimdi de karantinada bulunan vatandaşlar…

Üsküdar Belediyesi Aşevi, uzun yıllardır olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği sağlamaya devam ediyor.

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle oturarak yeme-içme hizmeti vermeye ara veren aşevi, bunun yerine sıcak yemekleri vatandaşların kapılarına kadar servis ediyor.

Hazırlanan yemekleri muhtaç kişi sayısına göre porsiyonlara bölen aşevi aşçıları, gelen talebe göre ise sıcak yemeğin yanında kahvaltı ve kuru gıda hizmeti de sağlıyor.

Günde 3 bin 500 porsiyon

Üsküdar Belediyesi Aşevi sorumlusu Mevlüt Öztürk, yemekleri hasta yemeği mantığı ile hazırladıklarını söylüyor.

Yağ ve tuz oranını asgari düzeyde tutarak yemekleri hazırladıklarını anlatan Öztürk, bunun nedeninin ise yaşlılar olduğunu vurguluyor.

Bine yakın ailenin sıcak yemek hizmeti aldığı Üsküdar Belediyesi Aşevi’nde günlük 3 bin 500 porsiyon yemek, başta yaşlılar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Yemekler sabah 9’dan itibaren dağıtım ekiplerince adreslere ulaştırılmaya başlarken, aşevi aşçıları aynı saatlerde bir sonraki günün yemeklerini hazırlamaya başlıyor.

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar

Sefer tasları içerisinde gelen mektuplar

Aşevi aşçıbaşısı Aşkın İrdem, pandemi süresince işlerin daha da yoğunlaştığını söylüyor.

Bunun nedeninin yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerinin yanında karantinada yemek yapamayacak durumda olan koronavirüs hastalarına da sıcak yemek hizmeti veremeye başladıklarını vurgulayan İrdem, bu kişilere yemekleri sefer tasları yerine tek kullanımlık kaplarda ulaştırdıklarını anlattı.

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar

Bu süre zarfında çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi Aşkın İrdem.

Evlerden geri dönen sefer taslarının içinde teşekkür mektupları ile birlikte dualar da aldıklarını açıklayan İrdem, “Allah herkese hem para kazanıp hem hayır duası almayı nasip etsin” diyor.

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar

Farklı ilçelerden gelen yemek talepleri

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Özlem Bağlar, yemek hizmetini özellikle 65 yaş üstü, kimsesi olmayan, engelli ve yardıma muhtaç kişilere ulaştırmaya çalıştıklarını söylüyor.

Bunların yanında kendilerine koronavirüs nedeniyle karantinada olan vatandaşlardan da yemek talepleri geldiğini, kendilerinin de bu ricaları kırmamak adına sıcak yemek hizmetini karantinada bulunan vatandaşlara da vermeye başladıklarını vurguluyor Bağlar.

Karantinadakilere de sıcak yemek dağıtıyorlar

Gelen talep doğrultusunda yapılan sosyal incelemenin ardından haftanın 7 günü yemek hizmetini sunmaya devam eden aşevine Üsküdar ilçesi dışından da çok sayıda sıcak yemek talebi geliyor.

Sundukları hizmetin yanı sıra bir o kadar da vatandaşlardan bağış aldıklarını söyleyen Özlem Bağlar, bunun insanlar adına ne kadar güzel işler yapıldığının kanıtı olduğunun altını çiziyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Aralık 2020] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.