enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:01 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:01 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:00 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kandil, CHP ve İYİ Parti’den borcunu istiyor

Kandil, CHP ve İYİ Parti’den borcunu istiyor
03.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Kandil’deki terör baronlarının son günlerde medyaya düşen açıklamalarında CHP ve İYİ Parti’yle ilgili ilginç değerlendirmelerin yer aldığına dikkat çekiyor.

Kurtuluş Tayiz (@DARKAPI) | TwitterKurtuluş Tayiz, kaleme aldığı ‘Kandil, CHP ve İYİ Parti’den borcunu istiyor‘ başlıklı köşe yazısında, Terör örgütünün üst düzey yöneticisi Mustafa Karasu’nun “HDP olmasaydı CHP ve İYİ Parti ayakta kalamazdı” dediğini hatırlatıyor ve HDP için de zaten baştan beri “PKK olmasa HDP ayakta kalamaz” kafasında olduğunun altını çiziyor.

Yazarı Kurtuluş Tayiz, “Hatırlarsanız, bu sözlerin aynısını HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yüzüne Meclis’te, parmak sallayarak ve tehditler savurarak söyledi. Ayrıca, HDP’li yöneticiler her fırsatta zaten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendi oylarıyla seçildiğini hatırlatıp diyet istiyorlar” diyor.

Terör örgütü PKK’nın CHP ve İYİ Parti’ye böyle ikide bir borç hatırlatmaya başlamasının hiç hayra alamet olmadığını dile getiren AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, ” Siyasette borçlanmak ticarette borçlanmaya benzemez. Parasını verip gönderemezsin de kimseyi. Parti liderleri bir terör örgütüne borçlanırsa önce iradelerini kaybederler, sonra da partilerini. İşin ucu ülkesine karşı ihanete kadar uzar” şeklinde altını çiziyor.

Kurtuluş Tayiz, Kandil’in şimdi bir tefeci gibi CHP ve İYİ Parti’nin kapısına dayanmış ve alacaklarını anımsattığını ifade ediyor ve şöyle devam ediyor:

“Kandil’e şimdi ne verecekler, merak ediyorum? Bu ödeme, HDP’ye millet ittifakında yer açmak şeklinde mi yapılacak?”

PKK’nin, tefeci gibi CHP ve İYİ Parti’yle pazarlığı üst perdeden yürüttüğünü aktaran Kurtuluş Tayiz, “PKK’lı yönetici “HDP olmasa CHP ve İYİ Parti ayakta kalamazdı” derken aslında alacak vaktinin gelip çattığını ve bu partilerden bir ödeme beklediklerini anlatıyor özetle” diyor.

“Kandil zaten yeterince zor durumda. Bütünüyle tasfiye olmakla karşı karşıya” oldukların söyleyen Kurtuluş Tayiz,  TSK ve MİT’in, terör örgütünü nefes alamaz hale getirdiğini, Kandil’in de kurtuluşu CHP ve İYİ Parti’den alacaklarını tahsil etmekte göründüğünü dile getiriyor.

Kurtuluş Tayiz, Kandil’in öncelikli beklentisinin HDP’nin açık bir şekilde “Millet ittifakı“na dahil edilmesi olduğunu, Seçim sonrası için de bakanlık, kaymakamlık, valilik vs. pazarlıkların da yapıldığını ve bununu da artık bir sırolmadığına dikkat çekiyor.

Muhalefetin PKK ve HDP’yle yaptığı seçim işbirliğinin aslında sokakta bir eylem ortaklığına da dökülmüş göründüğünü açıklayan Kurtuluş Tayiz, Türkiye’nin en büyük küresel markası Türk Hava Yolları’nın hem PKK-HDP yandaşları tarafından hem İYİ Parti’li hesaplar tarafından hedef alınmasının bunu gösterdiğini ve önü alınmazsa bu kirli işbirliğinin yayılarak çeşitleneceğinin de görüleceğini ifade ediyor.

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, köşe yazısını şöyle noktalıyor:

“Ne var ki 2023’e doğru planları, hesapları ne olursa olsun; Türkiye, 40 yıl sonra yakaladığı PKK’yı tasfiye etme şansını basit siyasi alışverişlere, siyasi dalaverelere, ayak oyunlarına kurban etmez”.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.