enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kahraman polis Fethi Sekin, şehadetinin 5. yılında anılıyor

Kahraman polis Fethi Sekin, şehadetinin 5. yılında anılıyor
06.01.2022
A+
A-

İZMİR – TÜHA HABER / İzmir Adliyesi’ne yapılan saldırıda şehit olan Fethi Sekin, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir gibi Türk milleti için canını feda eden bir kahramandı. Sekin, hain saldırının 5’nci yılında yakınları ve adliye çalışanları tarafından unutulmadı.

İzmir Adliyesinde teröristlerin saldırısını engellerken şehit olan polis Fethi Sekin, şehadetinin 5. yılında bir kez daha minnetle anılıyor.

Kahramanlığı ile gönüllerde taht kuran Fethi Sekin, 1973 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesinde dünyaya geldi.

6 kardeşi olan Sekin’in en büyük hayaliydi polis olmaktı. Liseyi bitirdikten sonra bu hayali gerçek oldu.

1995 yılında Kilis’te göreve ilk adımı attı. 7 yıl sonra İzmir’e tayini çıktı. Fethi Sekin’in, İzmir’deki son görev yeri adliye girişindeki trafik kontrol noktasıydı. Merhameti ve yardımseverliğiyle tanındı, çok sevildi.

Fethi Sekin, görevine gönülden bağlıydı. Cesur kişiliği ile de herkese güven veriyordu.

Grafik: TRT Haber

[Grafik: TRT Haber]

Çalışma arkadaşları onu unutmadı

Mübaşir Rüstem Korkmaz, “Rahmetli Fethi olmamış olsaydı bugün belki 200 kişinin yası tutulacaktı. Kendi canını siper etti, 200 kişinin canını kurtardı.” dedi.

Zabıt katibi Canan Gürbüz de yaptığı açıklamada “Fethi abim, abim diyorum sadece benim abim değil aslında bütün adliyenin abisiydi. O da onun o yüce gönüllülüğünü, saygınlığını gösteriyordu.” şeklinde konuştu.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ise, “Şehadetine erdiğinde biz toplantı halindeydik başsavcımızla. Başsavcımızın dizlerine vurduğunu hatırlıyorum, eyvah adliyemiz diye, ben de o zaman eyvah Fethi demiştim. Tam bir görev adamıydı” açıklamasında bulundu.

Evliydi, 3 çocuğu vardı. Burak Tolunay, Dila ve Nisa… Şehit Polis Fethi Sekin’in göz bebekleriydi. O, çocuklarını milletin yüreğine emanet etti.

Şehit Fethi Sekin’in cenazesi, Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde çok sevdiği annesinin yanına defnedildi.

“Evladımı özlüyorum”

Baba Mehmet Zeki Sekin, sağlığı el verdiğince çocuklara ve gençlere, oğlunun kahramanlığını anlatıyor:

Vallahi anısını zaten Türkiye’nin kalbinde yaşıyor. Camisinde, hastanesinde, okulunda, kütüphanesinde, caddesinde, sokağında ismi yaşatılıyor.

Ben il il çok illere gittim. Gençlere, lise öğrencilerine Fethi’yi anlatıyordum. Ben Elazığ’da iken haftada üç, dört defa kabrini ziyaret ederdim. Rahatsızlandım. Özlüyorum kendisini.”

İzmir Adliyesi’ne yolu düşenler ve şehidin meslektaşları her yıldönümünde
kahraman polisin heykelini çiçeklerle donatıyor.

Grafik: Şeyma Özkaynak

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.