enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:21 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile eşi Yasin Köksal’ın kumpasları Sabah Gazetesi’nde manşet oldu
10:02 CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında çıkan rüşvet iddialarını haberleştiren gazeteyi mühürledi!
09:40 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesisi vurduk”
07:38 PKK Terör Örgütü Kürtlerin Temsilcisi Değil, Düşmanıdır
07:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “dünyanın kadınların dönüştürücü gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var”
07:09 Bakan Uraloğlu: Raylı sistemlere 500 milyon liralık destek programını hayata geçiriyoruz
07:02 Hayvanseverlerin bağışlarını zimmete geçiren 10 şüpheli tutuklandı
06:58 MHP, ‘Terörsüz Türkiye için Milli ve Birlik ve Dayanışma Buluşmaları’na başlıyor
00:02 A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’ı 83-72 yendi…
23:09 Küresel Ulaşımın Yol Haritası İstanbul’da Çizilecek…
22:20 Erdoğan: Netanyahu bölgesel barışın önündeki en büyük engeldir
22:11 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNRWA Arasında, UNRWA Ankara Temsilciliği’nin Kurulmasına İlişkin Anlaşma”yı imzalaması öngörülüyor.
21:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da diplomasi trafiği
20:59 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahçeli’nin ‘komisyon’ çağrısına tarih verdi…
19:33 Özbekistan vatandaşı Khasan Umarov’un geri gönderme merkezinde yaşamını yitirmesi meclise taşındı!
10:06 Ankara’da Su Bitiyor. İlave Su Kızılırmak’tan Getirilecek. Su Güvenliği Seferberliği Gerekli
09:38 Kastamonu’da nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köy olacak…
09:33 Türk Hava Yolları tarafından hizmet sektörü için tecrübeli ve tecrübesiz kabin memuru alımı
09:02 TÜBİTAK’tan ISUBÜ 30 Milyon TL Bütçeli “Milli Teknoloji Atölyesi” Projesi’ne Onay Aldı
07:31 Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’den korkutucu uyarılar: Fırtına öncesi sessizlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç’in NATO üyeliği: ‘Türkiye, İsveç Savunma Bakanı Hultqvist’in görevden alınmasını istiyor’

İsveç’in NATO üyeliği: ‘Türkiye, İsveç Savunma Bakanı Hultqvist’in görevden alınmasını istiyor’
08.06.2022
A+
A-

STOKHOLM – TÜHA HABER / İsveç medyasında yer alan haberlere göre Türkiye, yaklaşık 10 yıl önce PKK’ya yakın derneklerin organize ettiği bir etkinliğe katılan Savunma Bakanı Peter Hultqvist’in görevden alınmasını talep ediyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘EuroNews’e dayandırdığı haberine göre,Türkiye, NATO üyeliği karşılığında İsveç’ten Ankara’ya yönelik silah ambargosunu kaldırması; PKK/PYD’ye silah ve askeri ekipman tedariğinin durdurulması ve terörle mücadele kanunlarını değiştirmesi gibi taleplerde bulunuyor.

TRT_Francais_680*100 banner

Expressen gazetesinden Niklas Svensson’un haberine göre Ankara, bunların dışında İsveç Savunma Bakanı Hultqvist’in de görevden alınmasını istiyor.

2011 yılında katıldığı etkinlikle ilgili gazeteye bir yazı gönderen Savunma Bakanı Hultqvist, “Şimdi olduğu gibi o zamanlar da Kürt sorununun demokratik yollarla ve müzakerelerle çözülmesi gerektiğine inandığımı söyledim. Bunu bugün de söylüyorum. Hiçbir zaman barışçıl yollar dışında bir yolu savunmadım ve terörizmi reddettim. Bunun dışında bir yorumum yok.” dedi

Bakan Hultqvist’in yıllar önceki etkinliğe katılmasının Ankara’da öfkeyle karşılandığını ve bu öfkenin bugün de devam ettiğini yazan Expressen haberinde, “Türkiye’deki askeri temsilcilerle çeşitli vesilelerle temas kurmuş olan bir kaynak, Türkiye’nin Hultqvist’in görevinden alınmasını istediğini söylüyor. Kaynağa göre bu durum İsveç ve Türkiye’deki hükümet temsilcileri arasındaki temaslarda da dile getirilmiş olmalı.” denildi.

Geçen hafta Anadolu Ajansı’na konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO’ye üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’nın terörle mücadele kanunlarında değişiklik yapmaları gerektiğini belirterek, bu değişim sağlanmadıkça Türkiye’nin pozisyonun değişmeyeceğini söylemişti.

Diğer yandan İsveç’in , Türkiye’ye 2019 yılında uygulamaya başladığı silah ambargosunu kaldırmaya hazırlandığı ortaya çıkmıştı. İsveç’te silah satışına lisans veren ISP adlı kuruluşun Savunma Sanayi Dairesi Başkanı Karl Evertsson, mevcut koşullara göre yeni bir pozisyon aldıklarını belirtmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.