enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:08 Kocaeli’nin Körfez İlçesi Kent Konseyi Başkanı Belli Oldu: Başkanlığa Ahmet Önel getirildi
23:35 ZUCHEX, Uzak Pazarlarda Yeni Ticaret Kapıları Açıyor…
23:07 Ankara’nın açık havayla bütünleşen yeni nesil alışveriş ve yaşam merkezi Merkez Ankara, perakendecilerle buluştu
22:31 Nizip Ticaret Odası’ndan (NTO), “Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Uzmanlığı Eğitimi Programı”
20:45 Prof. Dr. Kanko’dan, Atatürk’e Hakaret Eden Akademisyene Sert Tepki: “Bu İhanet Cezasız Kalmamalıdır”
09:52 İstanbul Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bilecik Valiliği görevine atandı…
08:24 Sigortalı çalışanlara ait Şubat 2025 verileri SGK tarafından açıklandı.
08:22 Suyun altında şarj dönemi: Bilim insanlarından ultrasonik güç transferi
07:51 Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Tunceli Valiliği görevine atandı…
07:43 İki galaksi arasında kozmik turnuva ilk kez gözlemlendi
07:39 Avrupa’da Yükselen Milliyetçilik ve Türkiye!
07:38 Kadın Diplomatların Süper Gücü Nedir?
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgenin huzurunu bozmaya çalışan girişimlere karşı duracağız
07:09 390 mülki idare amirinin görev yerleri belli oldu
06:48 Türkiye, Rusya-Ukrayna arasındaki barış arayışında yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor.
23:19 A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı
23:07 Erdoğan: Karabağ, bir milletin adeta yeniden dirilişinin sesi oldu
22:49 Trafikte hayati risk oluşturan alkollü araç kullanımına yönelik cezalar ağırlaştırılıyor.
22:32 İletişim Başkanı Altun, basın mensuplarına yönelik saldırıyı kınadı
10:24 Gazze Bitiyor, Hâlâ mı Seyredeceğiz?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bilecik Valiliği görevine atandı…

İstanbul Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bilecik Valiliği görevine atandı…
29.05.2025
A+
A-

* Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 28 Mayıs 2025 tarihli atama kararıyla, İstanbul Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bilecik Valiliği görevine atandı. Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararnamesi kapsamında gerçekleştirilen değişiklikle, Bilecik’in yeni valisi Faik Oktay Sözer oldu….

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bilecik Valisi olarak atanan Faik Oktay Sözer kimdir, kaç yaşında ve nereli? - Haberege

ANKARA, 29 MAYIS 2025 – TÜHA Haber’in edindiği bilgiye göre, 2000 yılından bu yana mülki idare amiri olarak çeşitli görevlerde bulunan Faik Oktay Sözer, son olarak Beykoz Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

Sözer’in Bilecik Valiliği görevine atanması dolayısıyla tebrik mesajları da yayımlandı. Yeni görevinde kendisine başarılar dilendi.

Vali Faik Oktay Sözer’in önümüzdeki günlerde Bilecik’te göreve başlaması bekleniyor.

Yeni Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer Kimdir?

Faik Oktay SÖZER, 1976 yılında Trabzon’da doğdu. Aslen Rize’nin Çayeli İlçesindendir. İlk ve orta öğretimini Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu’nda, Lise eğitimini ise Çayeli Lisesi’nde tamamlamıştır. 1996 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Lisans öğrenimine başlamış ve 2000 yılında öğrenimini tamamlayarak mezun olmuştur. Atatürk Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamış olup; İstanbul Medipol Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

İş hayatına Gümrük Müşavirliğinde başlayan SÖZER, bir süre Maliye Bakanlığında uzmanlık yaptıktan sonra 2004 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam olarak göreve başladı. İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonra TODAİE’ de kamu diplomasisi kursuna katılıp diploma alan Sayın SÖZER; Rize Hemşin, Giresun Kesap, Trabzon Düzkoy, Artvin Murgul, Erzurum İspir, İzmir Kınık ve Bursa Mudanya Kaymakamı, İstanbul Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 28 Mayıs 2025 tarihli kararname ile Bilecik Valisi olarak Atanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.