enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
18:39 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
11:47 Kocaeli’nde kar ve yağışlar önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
00:59 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:40 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:40 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:39 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:32 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail basınından çarpıcı analiz: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindikleri için Haniye’yi Tahran’da öldürdüler

İsrail basınından çarpıcı analiz: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindikleri için Haniye’yi Tahran’da öldürdüler
02.08.2024
A+
A-

* Hamas lideri İsmail Haniye’nin Türkiye ve Mısır gibi ülkeleri de ziyaret ettiğini ancak suikastın Tahran’da gerçekleşmesinin nedenleri üzerine bir analiz yayımlayan İsrail basını, Tel Aviv hükümetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindiğini ifade etti.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamandaki askeri müdahale restinin bu kararda etkili olduğuna vurgu yapılan analizde suikastın İran’a dokunulmaz olmadığı mesajını verdiği kaydedildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

HABERLER.COM’dan Gazeteci Erdem AKSOY’un haberine göre, İsrail gazetesi Yediot Ahronot “Bir taşla iki kuş” başlığıyla Hamas lideri İsmail Haniye’nin neden Katar’da değil de İran’da hedef alındığına dair bir analize yer verdi.

“İRAN’I KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İSTEDİLER”

Hamas’ın siyasi büro şefi Haniye’nin sürgünde yaşadığı Katar’ın yanı sıra Türkiye ve Mısır gibi ülkeleri de sıklıkla ziyaret ettiğini aktaran analiz, suikastın Tahran’da gerçekleştirilmesini ise İran rejimi için bir uluslararası bir küçük düşürme amacı taşıdığını belirtti.

İsrail basınından çarpıcı analiz: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çekindikleri için Haniye'yi Tahran'da öldürdüler

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇEKİNDİLER”

Itamar Eichner yazıda İsrail’in Katar’a sahadaki Hamas liderlerini hedef almayacağına dair bir söz verdiği savunuldu, suikast için adres seçeneğinin kısıtlı olduğu kaydedildi.

İsrail’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la başını belaya sokmamak için Türkiye’de benzer eylemlerden çekindiği yorumunu yapan analiz, Türk liderin yakın zamanda askeri müdahaleden söz ettiğini hatırlattı.

Hem Hamas’ın en üst düzey liderini öldürmek hem de Tahran’a dokunulmaz olmadığı mesajını vermek için Tahran’ın seçildiğini savunan yazı, daha da ileri gidip suikastın üst düzey Hamas liderlerini misafir eden Türkiye’ye de bir mesaj içerdiğini iddia etti.

Yediot Ahronot’taki analiz suikastı İsrail’den İran’a bir meydan okuma gibi gösterdi. İran’ın Nisan ayında topraklarından ilk kez İsrail’e ateşlediği füze ve kamikaze silahlı insansız hava aracı sağanağından bu yana bir iktidar sarhoşluğu içerisinde olduğunu savunan yazı, İran İstihbarat Bakanı İsmail Hatib’in suikasttan günler önce yaptığı açıklamaları hatırlattı.

İsmail Hatib İran’daki Mossad ağını çökertmesinin görev süresi boyunca en büyük başarısı olduğunu söyledi ve şimdi rejim muhalifleri tarafından bu açıklamayla alay ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AK Parti Rize İl Teşkilatı toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz çok güçlü olmalıyız ki bu İsrail, Filistin’e bunu yapamasın. Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım” ifadelerini kullanmıştı.

https://www.haberler.com/dunya/israil-basinindan-carpici-analiz-cumhurbaskani-17578266-haberi/

Erdem Aksoy
Gazeteci* Erdem AKSOY
***
Yazar hakkında
Erdem AKSOY, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da, üniversiteyi ise Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Kalem tutmaya çocuk tiyatrosunda oyun yazarlığıyla başladı. 14 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde çok sayıda reklam ajansı, prodüksiyon firması ve haber portalı bulunmaktadır. Meslek hayatına Haberler.com’da “Kıdemli Gündem Editörü” olarak devam etmektedir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.