enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran’da kömür madeninde patlama: 52 kişi öldü, 18 madenci mahsur kaldı

İran’da kömür madeninde patlama: 52 kişi öldü, 18 madenci mahsur kaldı
22.09.2024
A+
A-

Yüzeyin 700 metre altındaki maden tünellerinde 18 madencinin mahsur kaldığına inanılırken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

İran devlet medyasının Pazar günü bildirdiğine göre, ülkedeki bir kömür madeninde metan sızıntısının tetiklediği patlamada en az 52 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı. 18 madencinin an itibariyle madende mahsur kaldığına inanılıyor.

Patlamanın başkent Tahran’ın 540 kilometre güneydoğusunda yer alan Tabas’taki bir kömür madeninde meydana geldiği belirtildi.

Yetkililerin cumartesi günü geç saatlerde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye acil durum personeli gönderdiği aktarıldı. Patlama sırasında madende yaklaşık 70 kişi çalışıyordu. Devlet televizyonu daha sonra 18 kişinin yüzeyin 700 metre altındaki tünellerde mahsur kaldığına inanıldığını bildirdi.

Sosyal medya platformu X’te yayınlanan bir videoda kömür madenine sevk edilen ambulanslar görülüyor.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, mahsur kalan madencilerin kurtarılması ve ailelerine yardım edilmesi için her türlü çabanın gösterilmesini emrettiğini dile getirdi.

Pezeşkiyan ayrıca üç günlük ulusal yas ilan etti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öte yandan bu, İran’ın madencilik sektörünü vuran ilk felaket değil. 2013’te iki ayrı maden kazasında 11 işçi, 2009’da da 20 işçi çeşitli olaylarda hayatını kaybetmişti. 2017’de ise bir kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 42 madenci yaşamını yitirmişti.

Madencilik alanlarındaki zayıf güvenlik standartları ve yetersiz acil durum hizmetleri genellikle bu olayların sorumlusu olarak görülüyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.