enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak’ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
25.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla, 2’si sözde üst düzey 4 terörist, Irak’ın kuzeyindeki Duhok kırsalında etkisiz hale getirildi. Teröristlerin Suriye’den Irak’ın kuzeyine destek için geçmek istedikleri ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Pençe-Şimşek operasyonuna karşı PKK/KCK’lı teröristlere destek olmak amacıyla, Suriye alanından Irak’a silah mühimmat ve terörist aktarımı gerçekleştirileceği istihbaratına ulaştı.

Operasyon kararı alındı ve TSK harekete geçti. Örgüt mensuplarının, silah ve mühimmatlarıyla birlikte Suriye’den Irak kuzeyine geçtikleri ve sivil yerleşim alanlarından uzaklaşarak Duhok kırsalında bulunduğunun teyit edildi.

Operasyon anı kamerada

Ardından nokta operasyonla aralarında 2 üst düzey teröristin bulunduğu 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinde Pençe operasyonları devam ederken, TSK ve MİT’in ortak operasyonları ile terör örgütünün sözde üst düzey isimlerine de nokta operasyonları gerçekleştirildi.

Sofi Nurettin de Irak’ın kuzeyinde vurulmuştu

Terör örgütüne en ağır darbe Sofi Nurettin operasyonuyla indirilmişti. İçişleri Bakanlığı ve INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan PKK Merkez Komitesi ve HPG Askeri Konsey üyesi Sofi Nurettin kod adlı terörist, 8 Mayıs’ta MİT ve TSK tarafından koordineli gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmişti.

Operasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından açıklamıştı.

Güvenlik kaynakları, Murat Karayılan ile birlikte Halk Savunma Merkezi (HSM) Merkez Karargahı yürütmesinde yer alan Sofi Nurettin’in, bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist olduğuna dikkat çekmişti.

Sofi Nurettin’i ‘Suriye’de PKK’yı dizayn eden adam’ olarak niteleyen güvenlik uzmanları operasyonun Irak’ta yapılmasına özellikle dikkat çekmişti.

Operasyonlardaki Irak detayı

Türkiye’nin bu hamleyle ABD’nin bölgedeki tiyatrosunu çökerttiğini anlatan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar şu tespitleri yapmıştı:

“Bugüne kadar ABD ne diyordu? ‘PKK benim için de bir terör örgütü ama YPG-SDG-PYD değil’ yaklaşımını savunuyordu. YPG-SDG-PYD güçlerini ‘özgürlük savaşçısı’ olarak niteliyordu.

Sofi Nurettin, ABD’nin ‘terör örgütü değil’ dediği PYD-YPG’nin Suriye sorumlusu idi. Ama Türkiye bu operasyonu Irak’ta yaptı. Yani PKK’nın tamamen egemen olduğu alanda. Hatta operasyon yapıldığı sırada terörist Sofi Nurettin, PKK’nın bölgedeki en önemli yöneticisi pozisyonundaydı. Gara ve çevresindeki tüm alanlar ona bağlıydı.

ABD’nin PKK’dan farklı tuttuğu bir yapının 1 numaralı adamını, PKK’nın alanında, PKK kadrolarının yöneticisi iken etkisiz hale getirdik. Bu çok kritik bir hamle. ABD’nin bölgedeki tiyatrosunu alaşağı edecek bir adım.”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.