enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:06 Ankara’da Su Bitiyor. İlave Su Kızılırmak’tan Getirilecek. Su Güvenliği Seferberliği Gerekli
09:38 Kastamonu’da nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köy olacak…
09:33 Türk Hava Yolları tarafından hizmet sektörü için tecrübeli ve tecrübesiz kabin memuru alımı
09:02 TÜBİTAK’tan ISUBÜ 30 Milyon TL Bütçeli “Milli Teknoloji Atölyesi” Projesi’ne Onay Aldı
07:31 Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’den korkutucu uyarılar: Fırtına öncesi sessizlik
07:27 Yorum: Paşinyan ve kilise çatışması…
06:54 Yeni Küresel Denge Arayışında G7 Zirvesi…
06:44 Mobilya Sektörünün En Güçlü Buluşması: Furnishings & Design İstanbul (FDI) 2025, 25–27 Eylül 2025…
06:43 İsrail’den yeni oyun: DEAŞ’a yakın terörist gruplar silahlandırılıyor
06:42 İzmir Çiğli’de CHP’li Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın
06:35 Kastamonu Üniversitesi Basın Yayın Müşavirliğince, Filistin’de şehit edilen gazeteciler anıldı…
06:08 Milletimizin mal varlığı ve alın teri faizle sömürülüyor
06:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde (TETZ) konuştu…
00:00 Eğirdir Gölü Su Eylem Planı”, 13 ana başlık ve 31 alt başlıktan oluşuyor…
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adlarını Hitler gibi zalimlerin yanına utançla yazdırdılar
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti
21:53 Trabzonspor, transferdeki ilk hamlesini yaptı
21:23 Kocaelispor, kaleci Aleksandar Jovanovic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
17:14 TFF 3. Lig’e düşen İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’da futbol şubesinin şirketleşmesi için harekete geçildi.
17:05 Arda Turan, Shakhtar Donetsk’te işbaşı yaptı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

 Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış-Nisan 2025’ Dergisi yayımlandı…

 Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) ‘Dış Bakış-Nisan 2025’ Dergisi yayımlandı…
16.05.2025
A+
A-

* Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi (TUDPAM) bünyesinde hazırlanan ‘DIŞ BAKIŞ – Nisan 2025’ dergisinin 4. sayısı yayımlandı, okurlarla buluştu. 

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ESKİŞEHİR, 15 MAYIS 2025 – Gündemin hızlı değiştiği Türkiye’de kamuoyuna kalıcı işaretler bırakmayı hedefleyen DIŞ BAKIŞ, Türkiye’nin kendine gelmek ve ayağa kalkmak için mücadele verdiği bu yeni dönemin kriterlerini ortaya koymak için çıkıyor.

Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi (TUDPAM) bünyesinde hazırlanan ‘DIŞ BAKIŞ‘ dergisi, TUDPAM Başkanı Hüseyin YELTİN’in genel yayın yönetmeliğinde aylık periyotta yayımlanıyor.

Güncel siyaset ve dış politikaya dair konuların ele alındığı ‘DIŞ BAKIŞ‘ dergisi, her ay belli bir konuyu, uzman akademisyenler tarafından bilim insanlarının derinlemesine analiz ediyor. Ayrıca kamuoyunun yakından takip ettiği isimlerle her sayıda ön plana çıkacak bilim insanlarının görüşleri yer alıyor.

 ‘Azerbaycan‘ kapağıyla yayımlanan ‘DIŞ BAKIŞ – Nisan 2025‘ dergisinin 4. sayısının içeriği hakkında bilgi veren Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi (TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, “TUDPAM olarak, Dış Bakış dergimizin bu özel sayısında kardeş ülke Azerbaycan’ı mercek altına almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Hüseyin Yeltin - TUDPAM | Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi(TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü bağlar ve ortak tarihin, kültür ve stratejik hedefler etrafında şekillenmiş; bu ilişkinin, “Bir millet, iki devlet” anlayışıyla bölgesel ve küresel ölçekte örnek bir ortaklık modeline dönüştüğüne dikkat çekti.

YELTİN, bu sayıda, Azerbaycan’ın jeopolitik konumu, tarihi süreçleri, dış politikası ve Türkiye ile stratejik iş birliğinin bölgesel dinamiklere etkilerinin, alanında uzman akademisyenlerin derinlikli analizleriyle ele alındığını açıkladı.

Prof. Dr. Ali Asker, “Geçmişten Günümüze Türklük Bilinci: Harp Esirlerinden Kamu ve İnsani Diplomasinin İnşasına” başlıklı yazısında, Türklük bilincinin tarihsel evrimini ve insani diplomasinin inşasındaki rolünü çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, “Jeopolitik Dönüşümün Eşiğinde: Şuşa Beyannamesi Bağlamında Türkiye-Azerbaycan Stratejik Ortaklığı” makalesinde, Şuşa Beyannamesi’nin iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı nasıl yeni bir boyuta taşıdığını değerlendiriyor.

Doç. Dr. Marziye Memmedli, “Azerbaycan” başlıklı yazısıyla ülkenin kimliğine ve dinamiklerine bütüncül bir bakış sunarken; Doç. Dr. Tuğba Eray Biber, “Azerbaycan -Türkiye İş Birliği Bağlamında Güney Kafkasya’da Yeni Bir Jeopolitik Dönem: Barış, Zengezur Koridoru ve Denge Üzerine Bir Analiz” başlıklı çalışmasında, Zengezur Koridoru’nun bölgesel barış ve dengeye katkılarını inceliyor.

Dr. Elnur İsmayıl, “Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri” başlıklı yazısında ise, Azerbaycan’ın küresel sistemdeki konumunu ve dış politika stratejilerini analiz ederken; Dr. Medihanur Argalı, “Karabağ’dan Türk Dünyasına: Türkiye Azerbaycan Savunma Ortaklığının Bölgesel Entegrasyona Etkisi” makalesinde, savunma iş birliğinin Türk dünyası için entegrasyon potansiyelini ele alıyor.

Şahin Aliyev, “Tarihten Bu Yana Azerbaycan: Stratejik Konum, Tarihi Süreç ve Modern Dönem Analizi” başlıklı yazısıyla Azerbaycan’ın tarihsel ve modern dönemdeki stratejik önemini derinlemesine irdeliyor.

Son olarak, Fariz Polizade, “Azerbaycan’da Azınlıklar/Güney Bölgesi: Dil, Sosyal Yapı, Kimlik” başlıklı çalışmasında, Azerbaycan’ın çok kültürlü yapısını ve güney bölgesindeki sosyal dinamikleri masaya yatırıyor.

Türk Dış Politikaları Araştırma Merkezi (TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, bu özel sayının, Azerbaycan’ın yalnızca bölgesel bir aktör olmadığını, aynı zamanda Türk dünyasının entegrasyonunda ve küresel jeopolitikte kilit bir rol oynadığını gözler önüne serdiğine vurgu yaptı.

Türkiye-Azerbaycan iş birliğinin, Karabağ zaferinden Zengezur Koridoru’na, savunma ortaklığından kültürel dayanışmaya uzanan geniş bir yelpazede, hem bölgeye hem de Türk dünyasına sunduğu fırsatların, dergin bu sayısında kapsamlı bir şekilde ele alındığını söyleyen (TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, “TUDPAM olarak, bu değerli çalışmaları okuyucuyla buluşturmanın gururunu yaşıyor, emeği geçen tüm yazarlarımıza ve kıymetli okurlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Azerbaycan’ın yükselen yıldızının, Türkiye ile omuz omuza daha nice başarılara imza atacağına olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.