enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere AstraZeneca aşısını da kullanmaya başladı

İngiltere AstraZeneca aşısını da kullanmaya başladı
05.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa’da koronavirüs salgınından en ağır etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere’de aşı kampanyası hızlı bir biçimde devam ediyor. Bu kapsamda BioNTech aşısından sonra AstraZeneca aşısı da kullanılmaya başlandı.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi ortaklığında geliştirilen aşıyı ilk olan kişi Brian Pinker oldu.
AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi ortaklığında geliştirilen aşıyı ilk olan kişi Brian Pinker oldu.

İngiltere’de, BioNTech-Pfizer aşısından sonra AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının da kullanımına pazartesi gününden itibaren başlandı.

Ülke çapında sürdürülen aşı kampanyasında devreye sokulan, İngiliz-İsveç şirketi AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi ortaklığında geliştirilen aşı ilk olarak Oxford kentindeki Churchill Hastanesi’nde, 82 yaşındaki Brian Pinker’e yapıldı.

Pinker’in aşı olmadan önce yaptığı açıklamada, “Bugün Covid-19 aşısı olacağım için çok mutluyum ve bu aşının Oxford’da geliştirilmiş olmasından da gurur duyuyorum” ifadesini kullandı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yürütülen aşı kampanyasına AstraZeneca aşısının da dahil edilmesinin, “vazgeçilemeyecek bir adım” olduğunu dile getirdi.

AstraZeneca aşısının avantajı

İngiltere’de ilgili kurum tarafından geçen hafta acil ruhsat alan AstraZeneca aşısının, sıfırın altında 70 derecede muhafaza edilmesi gereken BioNTech aşısının aksine buzdolabı sıcaklığında tutulabilir olması lojistik açısından büyük kolaylık sağlıyor. Söz konusu aşı Avrupa Birliği’nde (AB) henüz ruhsat almadığı için AB ülkelerinde kullanılmıyor.

İngiltere hükümetinin AstraZeneca’dan 100 milyon doz aşı ısmarladığı ve şu ilk etapta 520 bin doz aşının teslim edildiği bildiriliyor. Avrupa’da koronavirüs salgınından en ağır etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere’de düzenlene aşı kampanyasında şu ana dek bir milyondan fazla BioNTech-Pfizer aşısı yapıldı. İngiltere’de hükümet koronavirüsle mücadelede kapsamlı ve hızlı bir aşı kampanyası ile olumlu sonuçlar almayı hedefliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.