enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İmamoğlu’nun Akşener-Buldan mesajına tepki yağdı

İmamoğlu’nun Akşener-Buldan mesajına tepki yağdı
08.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketleyerek Kadınlar Günü’nü kutladı. Mesaj, Millet İttifakı’nın tarafları arasında rahatsızlık yarattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden kadın siyasetçilerin Kadınlar Günü’nü kutladı.

İmamoğlu, mesajında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketledi, kutlamayı iki isim üzerinden yaptı. Bu mesajın ardından Millet İttifakı’nda HDP tartışması çıktı.

Akşener ve Buldan isimlerini aynı mesajda yan yana getirmesine, İyi Partililer sert tepki gösterdi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ‘şehit anneleri’ vurgusu yaparak İmamoğlu’na tepkisini gösterdi, HDP’nin cinayet şebekesi PKK’ya olan mesafesizliğine dikkat çekti.

“HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum.”

Akşener’den cevap geldi

Konuyla ilgili açıklama yapan Meral Akşener, “Hem Sayın İmamoğlu’nun tweeti hem Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi bakış açılarını, görüşlerini ortaya koyan hürriyetçilik içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi, ben de saygı duyuyorum” dedi.

”Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İyi Partili üyesi Ali Kıdık da seçim ittifakının çerçevesine vurgu yaptı, ”Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık” dedi.

Diğer partilerden de tepki geldi

İmamoğlu’nun mesajına diğer partilerden de tepki yağdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İmamoğlu’nun 8 Mart’ı suç ortaklığının ilanı için bahane bildiğini söyledi, “Ekrem İmamoğlu CHP  ve İyi Parti’nin HDP ile organik bağını çok iyi anlatmış” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de İmamoğlu’nun paylaşımına tepki gösterdi, ”Ben de evladını vatan uğruna şehit veren tüm şehit annelerinin gününü içim buruk bir şekilde kutluyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ”Eli kanlı terör örgütüne destek verenlerin, YPG’ye sırtını yaslayanların, Yasin Börü ve Eren Bülbül’ü katledenlerin, Diyabakır annelerine sağır kalanların, 13 yiğidimizi mağarada şehit edenlere tek cümle edemeyenlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olmasın” mesajını paylaştı.

Ekrem İmamoğlu’nun mesajına sosyal medyadan da tepki yağdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.