enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hozan Cane’nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Hozan Cane’nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı
15.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’deki terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan Alman vatandaşı sanatçı Hozan Cane’nin yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Türkiye’de terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan sanatçı Hozan Cane hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Cane mahkeme salonundan çıktıktan sonra Alman haber ajansı dpa‘ya yaptığı açıklamada “Karardan ve evime dönebilecek olmaktan dolayı mutluyum ancak geçen yıllarda o kadar çok çektim ki bu mutluluk duygusu da kayboluyor” dedi. Edirne’de görülen davada mahkeme bir sonraki duruşma için 20 Eylül tarihini belirledi.

Hozan Cane adıyla tanınan Alman vatandaşı Kölnlü ses sanatçısı Saide İnaç, 2018 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa süre önce Edirne’de gözaltına alınmış, Kasım 2018’de de terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanıp 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hozan Cane’nin avukatı karara temyiz başvurusunda bulunmuş, temyiz incelemesi sonucunda mahkeme Ağustos 2020’de Cane’nin “örgüt üyesi” olduğuna dair suçlamayı kesinleştiren açık ve net kanıtlar görülemediğine hükmetmişti. Savcılık, Cane’ye yönelik iddialarını sosyal medyada yer alan paylaşımlarına dayandırmıştı.

Cane iki yıl tutuklu kaldıktan sonra Ekim 2020’de yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.