enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda Türk Havayolları’nda Halef-Selef inceliği

Hollanda Türk Havayolları’nda Halef-Selef inceliği
08.10.2022
A+
A-

*Başarılı Müdür Cengiz İnceosman Varşova’ya giderken, Tiflis’ten Şerafettin Ekici Amsterdam’a geldi.

*Biri, Hollanda yolcu sayısını ikiye katladı, diğeri Gürcistan’a en çok yolcu taşıma ödülü aldı.

*Hollanda’daki seyahatçılar ve Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katıldığı ‘Veda ve Hoşgeldin’ seremonisinde duygulu anlar yaşandı.

İlhan KARAÇAY’ın haberi:

55 Yıldır yaşadığım ve gazetecilik yaptığım Hollanda’da, Türk Hava Yolları’nda tamı tamına 11 müdür değişikliğine şahit oldum. Burada görev yapan müdürlerin çoğu başarılı faaliyetlere imza attılar. Çoğu müdür ile çok iyi dost oldum. Çok azı ile de küstüm.

Corendon Oteli salonlarında yapılan devir teslim törenindeki iki müdür için çok daha olumlu vurgulamalar yapacağım.

Afbeelding met persoon, person, kostuum, binnen Automatisch gegenereerde beschrijving
[Biri halef, diğeri de selef olan Şerafettin Ekici (solda) ve Cengiz İnceosman (sağda) ile kucaklaşan ve vedalaşan ilk gazeteci ben oldum.]

Hollanda THY’de son 6 yıldır görev yapan Cengiz İnceosman, çok zor şartlara rağmen yolcu sayısını ikiye katlarken, Gürcistan’da görev yapan Şerafettin Ekici de, ‘Gürcistan’a en çok yolcu taşıma’ ödülü aldı.

Cengiz İnceosman’ın, Hollanda’daki görev sürecinde, Türkiye’ye boykot ve pandemi talihsizlikleri yaşandığı halde, Türk Hava Yolları’na ilgide bir azalma olmadığı gibi, yolcu sayısında büyük bir patlama gerçekleşti.

Afbeelding met vloer, binnen, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving
[THY Tiflis Müdürü Şerafettin Ekici’ye, ‘Gürcistan’a en çok yolcu taşıyan hava yolu ödülü’ Rustavi 2 televizyonunun yayınladığı canlı yayında verilmişti.]

Gürcistan’da görev yapan Şerafettin Ekici’nin elde ettiği başarı ise dillere destan nitelikteydi. Gürcistan’da faaliyet gösteren Rustavi 2 televizyon kanalının canlı yayınladığı, “Welcome To Georgia” adıyla düzenlenen turizm ödülleri töreninde bir konuşma yapan Gürcistan Havalimanları İdaresi Müdürü Tamar Archvadze, Gürcistan’da 2021 yılında en fazla yolcu taşıyan şirketin Türk Hava Yolları olduğunu açıklamıştı. Archvadze, programa katılan THY Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici’ye “en fazla yolcu taşıyan hava yolu şirketi” ödülünü vermişti.

‘VEDA’ VE ‘HOŞGELDİN’ SEREMONİSİ

Afbeelding met persoon, binnen, groep, mensen Automatisch gegenereerde beschrijving

Cengiz İnceosman’a ‘veda’, Şerafettin Ekici’ye de ‘Hoşgeldin’ seremonisi, Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli, Rotterdam Başkonsolosumuz Engin Arıkan, Corendon CEO’su Atilay Uslu, seyahat acentesi sahipleri ve Türk Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile Corendon Oteli salonlarında yapıldı.

Afbeelding met tafel, voedsel, verschillend, verschillende Automatisch gegenereerde beschrijving

300 konuğun yer aldığı akşam yemeği, Corendon Otel’in ünlü aşçıları tarafından özel olarak hazırlanmıştı.

DUYGULU ANLAR

Afbeelding met persoon, kostuum, poseren, gekleed Automatisch gegenereerde beschrijving
Polonya’nın Varşova kentine gitmek üzere veda konuşması yapan Cengiz İnceosman, Hollanda’daki görev sürecinde kendisine yardımcı olanlara teşekkür ederken zor ve duygulu anlar yaşadı.

Görevi devralan Şerafettin Ekici de, İnceosman’ın yerini layıkı ile dolduracağını belirterek duygulu anları sürdürdü. Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli de, pandemi sonrası felç olan Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda aksamadan çalışan tek havayolu şirketinin THY olduğunu söyledi.

SEYAHATÇILARDAN HEDİYE VE ÖDÜL

Afbeelding met persoon, gekleed Automatisch gegenereerde beschrijving

Seremoniye katılan seyahat acenteleri adına söz alan Ahmet Kızıltepe, meslektaşlarından gelen çeşitli hediyeleri ve plaket ödüllerini verdiği İnceosman’a, “Sizi unutmayacağız” dedi.

İLGİ BÜYÜKTÜ

Afbeelding met persoon, mensen, restaurant, verschillende Automatisch gegenereerde beschrijving

Halef-selef ve veda-kucaklaşma seremonisine Hollanda’nın dörd bir yanından 300 konuk geldi.

Afbeelding met persoon, binnen, mensen, groep Automatisch gegenereerde beschrijving
3 saat sürmesi gereken seremoniye ilginin fazla olması, programın 4 saat sürmesine neden oldu.

Afbeelding met binnen, persoon, vergaderruimte Automatisch gegenereerde beschrijving

MEDYA’YA TEŞEKKÜR

Afbeelding met persoon, binnen, gekleed, menigte Automatisch gegenereerde beschrijving
Hollanda’daki Türk medya mensuplarının, THY’ye göstermiş olduğu yakın ilişkiye teşekkür eden Cengiz İnceosman, “Sizleri Varşova’da da bekliyorum” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.