enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hassas vurucu teknolojide milli güç birliği

Hassas vurucu teknolojide milli güç birliği
31.07.2023
A+
A-

* ASELSAN ile ROKETSAN, Kaideye Monteli Cirit Silah Sistemi için milli güç birliğine gitti.

* İmzalanan sözleşme kapsamında Kaideye Monteli Cirit Silah Sistemine ASELFLIR-410 Elektro-Optik Keşif Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegre edilecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

IDEF 2023 kapsamında ASELSAN ile ROKETSAN arasında Kaideye Monteli Cirit Silah Sistemi ASELFLIR-410 Elektro-Optik Sistemi Tedariki Projesi İmza Töreni gerçekleştirildi.

ROKETSAN’ın IDEF standında yapılan törende proje sözleşmesini ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ile ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci imzaladı.

Törende yaptığı konuşmada ASELFLIR-410 sisteminde bulunan lazer işaretleyicisi ile düşman unsurunu sahada hareket halindeyken bile işaretleyebileceklerini söyleyen ASELSAN Genel Müdürü Akyol, “İlk vuranın hayatta kaldığı savaş ortamında araca kazandırılacak bu yetenek ile Kaideye Monteli Cirit aracı Silahlı Kuvvetlerimizin vurucu gücünü önemli ölçüde arttıracaktır. Sözleşme kapsamında sistemin gözetleme ihtiyacının karşılanması ve hassas bir şekilde lazer işaretleme yeteneğinin kazandırılması için ROKETSAN’a ASELFLIR-410 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi sağlayacağız” dedi.

ROKETSAN Genel Müdürü İkinci ise projede tamamen milli sistemlerin kullanılacağına dikkat çekti. ASELSAN ile birlikte milli ve yerli sistemleri geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan İkinci, “Projenin Silahlı Kuvvetlerimizin yeteneklerinin geliştirilmesinde önemli bir çarpan etkisi yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.