enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

H. Ahmet Çelik’ten yeni ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ kitabı

H. Ahmet Çelik’ten yeni ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ kitabı
A+
A-

TÜHA HABER / Emekli TRT Radyo Prodüktörü ve İş İnsanı H. Ahmet Çelik, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’ı kapsayan ‘Turan Toprakları’nı kapsayan gezisi dönüşünde hatıralarını ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ adlı eserinde dile getirdi.

Bilge Oğuz yayın evinden çıkan H. Ahmet Çelik’in ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ adlı eseri 199 sayfadan oluşuyor.

Kitap vitrinlerinde yerini alan ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ adlı eser, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’ı kapsayan ‘Turan Toprakları‘ şeklinde anılan ve Türk yurtlarının tüm güzelliklerini yansıtan, ‘Büyük Turan Birliği‘ hayaliyle yaşamını sürdüren bir gezgincinin gözünden aktarılıyor.

Dünya’nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan, aynı zamanda tarih boyunca onlarca Türk medeniyetlerine ev sahipliği yapan Orta Asya, olağanüstü tarihi dokuları hala içinde barındırıyor.

H. Ahmet Çelik, kısa bilgi notlarıyla desteklediği bu ‘Turan İllerinden Gezi Notları‘ adlı özel eserinde, sizlere Orta Asya’yı incelikleriyle tanıtmanın yanında, aynı zamanda kahraman atalarımıza karşı olan vecibelerimizi de hatırlatmayı amaçlıyor.

Turan İllerinden Gezi Notları‘, yalnızca bir gezginin deneyim notları değil, aynı zamanda bütün Türk topluluklarını samimiyetle kucaklayan bir Türk’ün, ecdatlarının yaşantısını kucaklama serüveni niteliğindeki gezi defteri.

H. Ahmet ÇELİK Kim?

1953 yılında, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde doğdu. Kayseri Ticaret ve A.İ.T.İ. Akademisini bitirdi.

TRT İstanbul Radyosu Eğitim Kültür Yayı’nlarında 15 yıl Şef Prodüktör olarak çalıştı. 1993 yılında TGRT FM’i kurarak 2 yıl süreyle Genel Müdürlüğü’nü yürüttü.

Günümüzde, kendi kurduğu şirketlerinde, yoğunluk olarak eğitim sektörlerinde çalışma hayatına ‘İş İnsanı’ sıfatıyla devam ediyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ve Akraba Türk Toplulukları Derneği üyesi de olan H. Ahmet Çelik, aynı zamanda Avrasya Bir Vakfı Mütevellisi ve Aydınlar Ocağı Genel Merkezi yönetim kurulu üyesi.

Sürekli Basın Kartı sahibi de olan H. Ahmet Çelik, radyo yayıncısı ve üst düzey yöneticiliğinin yanı sıra, Gazeteci-Yazar, seslendirme yönetmeni, metin yazarı.

Bugüne kadar yayınlanmış 5 e3seri bulunan H. Ahmet Çelik, 1986-1992 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Yılın Gazetecisi‘, 199o yılı Türkiye Milli Kültür Vakfı’nın ‘Türk Milli Kültürüne Hizmet‘ ve 1991 yılı Magazin Gazeteciler Derneği’nin,’Yılın Gazetecisi‘ ödüllerinin sahibi.

Biz de, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı ve (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı olarak, değerli yazarımız H.Ahmet Çelik’i  Türk toplumuna kazandırmış olduğu ‘Turan İllerinden Gezi Notları‘ adlı özel eserinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyoruz. AY

HABER : Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2020] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.