enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Green Card Kotası Arttı Peki Bize Ne Faydası Var?

Green Card Kotası Arttı Peki Bize Ne Faydası Var?
11.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Joe Biden çekiliş yoluyla Green Card verilecek kişi sayısının 55 binden 85 bine çıkarılması yasa teklifini ABD Kongresi’ne sundu. Bu durum Türkler açısından bir avantaja dönüşür mü? Konuyla ilgili VOA Türkçe’den Mehtap Çolak Yılmaz’ın konuğu, New York Barosu avukatlarından Arda Beşkardeş.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Amerika’nın Sesi’den aktardığı haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi’nden ‘Dreamers’ olarak adlandırılan bir yasa tasarısı geçti. Amerika’ya yasadışı yollarla çocuk yaşta giren göçmenlerin sınırdışı edilmesini önleyen ve onları koruyarak vatandaşlık verilmesinin önünü açan bir yasa tasarısı bu. Bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu çok büyük ve yıllardır olmasını beklediğimiz bir gelişme. Bu 1996’dan beri konuşulan bir konu. 2001’den beri 16 tane yasa tasarısı oldu. Bu çocuklar, küçük yaşta aileleri tarafından kaçak yollarla Amerika’ya getirilmişler. Bütün hayatlarını Amerika’da yaşamışlar, burada okumuşlar ve hayatlarını kurmuşlar. Fakat yasal statüde olmadan. Anne-babalarının hatalarını bu gençlere yüklemek büyük hata ve 1996’dan beri telafi edilmeye çalışılıyor. İlk kez bu defa sonuca bu kadar yaklaşıldı.

Bu çocuklar hakkında iki tane yasa tasarısı var. Bir tanesi Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi. Kongre ise Cumhuriyetçilerin çoğunluğunda olduğu için, oradan geçmesi biraz daha zor. Beşkardeş’in tahminine göre, bu defa bir şekilde uzlaşılacak. Başka gruplar olmasa bile, çocuk yaşta Amerika’ya getirilen bu insanlar koruma altına alınacak.

Öncelikle geçici birer Amerika ikameti verilecek. Kanun tasarılarından birinde 8 yıl, diğerinde ise 10 yıl. Bu süre içinde suç işlemeyip, vergilerini ödedikleri zaman Green Card’ları çıkartılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.