enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran

Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
19.06.2025
A+
A-

* Girişimcilik Vakfı, gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmaya ve desteklemeye devam ediyor. Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih 29 Haziran!

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ  İnternational News Agency

BERİL TUNCAY2019'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Haber* Beril TUNCAY

İSTANBUL, 20 HAZİRAN 2025  –Marjinal Porter Novelli’den Beril TUNCAY’ın haberi:    Girişimcilik Vakfı (GİRVAK), Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerini kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyen, ilham verici bir yolculuğa davet ediyor.

Bu yolculuğa çıkmak için girişimci olmak ya da bir iş fikrine sahip olmak gerekmiyor; GİRVAK’ın Fellow ve Challenger programları, gençlerin önce içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini, ardından da bu potansiyeli hayata geçirebilecekleri doğru insanlarla ve etkili ağlarla buluşmalarını amaçlıyor.

Programlar, gençlere burs imkanının yanı sıra ilham verici içerikler, güçlü bir topluluk ağı ve gelişim fırsatları sunarak girişimcilik ekosistemiyle erken yaşta tanışmalarını sağlıyor.

Fellow Programı, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören, girişimcilik ve liderlik potansiyeli taşıyan gençlerin hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Programa kabul edilen katılımcılar, her ay düzenlenen çevrimiçi buluşmalarda yalnızca ilham veren konuşmaları dinlemekle kalmıyor; aynı zamanda girişimciler, yatırımcılar ve sosyal etki liderleriyle bir araya gelerek kendi potansiyellerini hayata geçirebilecekleri insanlarla tanışma fırsatı yakalıyor. Toplumsal konulara dair atölyelere katılıyor, farklı bakış açıları geliştiriyor ve etki odaklı bir topluluğun parçası oluyor.

Challenger Programı ise üniversitelerin hazırlık, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik olarak tasarlanıyor. Katılımcılar, her ay düzenlenen çevrimiçi buluşmalarda yalnızca ilham veren konuşmaları dinlemekle kalmıyor; aynı zamanda girişimciler, yatırımcılar ve sosyal etki liderleriyle bir araya gelerek kendi potansiyellerini hayata geçirebilecekleri insanlarla tanışma fırsatı yakalıyor. Toplumsal konulara dair atölyelere katılıyor, farklı bakış açıları geliştiriyor ve etki odaklı bir topluluğun parçası oluyor.

Her iki programa da Türkiye’de ikamet eden, 17-24 yaş aralığında bulunan ve bir üniversiteye kayıt yaptırmış olan tüm gençler başvurabiliyor.

Başvuru süreci; kişisel bilgilerin paylaşıldığı formun doldurulmasıyla başlıyor, ardından adaylardan kendilerini ve motivasyonlarını açık ve yaratıcı bir şekilde anlattıkları kısa bir video göndermeleri bekleniyor. Başvuru süreci yüz yüze görüşmelerle devam ediyor, sonrasında adaylar kişilik envanteri uygulamasına katılıyor ve son aşamada Mütevelli Heyeti üyeleriyle çevrimiçi bir görüşme gerçekleştiriliyor.

Girişimcilik dünyasına adım atmak isteyen gençler için eşsiz fırsatlar sunan bu programlara başvurular 29 Haziran Pazar günü sona eriyor.

Bugüne kadar programa 1,1 milyonu aşkın başvuru alındı, 429 genç bu yolculuğa katılmaya hak kazandı. 377 mezunun yer aldığı güçlü bir alumni ağı, girişimcilik başta olmak üzere kamu, özel sektör ve sosyal etki alanlarında dönüşüm yaratmaya devam ediyor. Mezunların kurduğu 150’yi aşkın girişim, yüzde 85’inin aktif olarak topluma geri verme yaklaşımını benimsemesi ve farklı sektörlerde üstlendikleri liderlik rolleri, programın etki alanını her yıl daha da büyütüyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Sosyal Getiri (SROI) analizine göre, Fellow Programı her 1 TL yatırım için 20,9 TL sosyal değer üretiyor. Bu da programa yapılan her yatırımın, sadece bireysel değil toplumsal dönüşüme de nasıl katkı sunduğunu ortaya koyuyor.

Başvuru Linki:

https://airtable.com/apppNBTd3jZ1npFXL/pagl2pe3Pd214Ab1h/form

***

Türkiye Girişimcilik Vakfı Hakkında 
Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK), girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve genç girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkarmak için 2014 yılında Sina Afra’nın öncülüğünde kuruldu. Girişimcilik ruhunu gençlere aşılamayı amaçlayan GİRVAK, bugüne kadar binlerce gence ilham oldu. Daha fazla bilgi için: www.girisimcilikvakfi.org

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.