enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gençler, TEKNOFEST’te insansız deniz araçları için yarıştı

Gençler, TEKNOFEST’te insansız deniz araçları için yarıştı
22.09.2024
A+
A-

ASELSAN, milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturan TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri ve İnsansız Deniz Aracı Yarışmaları ile Mavi Vatan’da oyunun kurallarını yeniden yazacak olan genç beyinleri buluşturdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

TEKNOFEST  Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Mersin’de düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri ve İnsansız Deniz Aracı yarışmalarında mücadele eden takımlarla bir araya geldi.

Öğrencilerin uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen deniz araçlarını inceleyen Bayraktar, katılımcılarla “TEKNOFEST pozu” verip fotoğraf çektirdi.

Gençler, TEKNOFEST'te insansız deniz araçları için yarıştı

Gençlerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayraktar, “Sizler, ülkemizi tam bağımsız, müreffeh yarınlara taşıyacak nesillersiniz. Sizler, geleceğin mimarısınız” dedi.

Gençler yarışmalarda kıyasıya mücadele verdi

TEKNOFEST Adana, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde 02-06 Ekim tarihleri arasında Şakirpaşa Havalimanında gerçekleşecek.

Genç beyinlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmaların Antalya durağı, 05-08 Eylül 2024 tarihlerinde ANFA Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Final heyecanının yaşandığı Antalya’daki Hava Savunma Sistemleri ve Ulaşımda Yapay Zeka Yarışmasının ardından Mersin’deki yarışmalarda da gençler arasında kıyasıya rekabet yaşandı.

ASELSAN’ın yürütücüsü olduğu İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması 17-20 Eylül 2024 tarihlerinde Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. İnsansız Deniz Aracı Yarışması ise 19-22 Eylül 2024 tarihlerinde Mersin Erdemli Balıkçı Barınaklarında gerçekleştiriliyor.

İnsansız Deniz Aracı Yarışmasına başvuran 124 takımdan engelden sakınma ve limana yanaşma görevlerini manuel ve otonom şekilde başarıyla gerçekleştirenler finalde yarıştı. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasına başvuran bin 110 takım torpido fırlatma, su altı kablolarının tespiti, renk algılama sistemleriyle kapıdan geçme gibi senaryoları başarıyla tamamlamak için yarıştı.

Gençler, TEKNOFEST'te insansız deniz araçları için yarıştı

Akyol: Geleceğin tohumlarını ekiyoruz

ASELSANGenel Müdürü Ahmet Akyol, TEKNOFEST yarışmaları hakkında şunları söyledi:

“Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimizin fikirleriyle, Milli Teknoloji Hamlemizin tohumlarını bugünden ekiyoruz. Geleceğin mühendisleri, pilotları ve uzay bilimcilerinin, yürütücüsü olduğumuz yarışmalarda sergilediği performans bizi gururlandırdı. İnsansız Su Altı Sistemleri ile ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışmalarımızla gençlerimiz, yeteneklerini ve inovatif fikirlerini ortaya koydu.

ASELSAN, bugüne kadar elde ettiği teknolojik birikim ve yeteneklerini kullanarak Türkiye’nin ilk yerli ve millî ufuk ötesi DENİZALTI savunma harbi sonarı DÜFAS’ı tamamen özgün teknolojiyle Mavi Vatan’a kazandırdı. Yüksek seviye otonomi kabiliyetine sahip, merkezi bir kontrolden bağımsız sürü formasyonunda seyir ve görev icra edebilen insansız deniz aracı sürüsü sistemi (ALBATROS-S) ile su üstü harbi ve elektronik harp görevlerini icra etmek üzere geliştirilmiş insansız deniz aracı MARLİN 100 EW de ASELSAN tarafından geliştirildi

Son dönemde insansız sistemler, robotlar ve otonom sistemlerin kullanımı yaygınlaşıyor. Biz de ASELSAN olarak geleceğin savaş sahasında yaygın şekilde kullanılacak, uzaktan kontrol edilebilen, kendi başına karar verme yeteneklerine sahip platformlar üzerinde çalışıyoruz. DaÜFAS, MARLİN ve Albatros İnsansız Deniz Araçları, FERSAH Karinaya Monteli Sonarı ve Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ gibi çözümlerle önemli birikime ulaştık. TEKNOFEST yarışmalarıyla ASELSAN’ın geçmişten gelen bu kabiliyetlerini gençlerin parlak fikirleriyle birleştiriyoruz. Mavi Vatan’ın korunmasının kritik olduğu günümüzde gençlerimizin, bu alanda önemli projelere imza atacağına inanıyorum. Gençlerin akıllarıyla değer kattığı projeler sayesinde, geleceğin insansız sistemlerini birlikte geliştireceğiz. Bu vesileyle akıl ve azimleriyle kıyasıya yarışan tüm TEKNOFEST gençliğini tebrik ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.