enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:57 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:21 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:26 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
11:05 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:58 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:57 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:35 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz”
22.09.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyeceklerini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konunun bilinmesini istediğine dikkati çekerek, “Milletimizin huzurunu kaçıran kamu düzenini bozan yaptığının yanına kar kalacağını zanneden herkes devletimizin kadife eldiveni içindeki çelikten yumruğuyla karşı karşıya olacaktır. Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz. Bu konuda son derece kararlıyız, dirayetliyiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlete, millete veya demokrasiye yönelik en küçük bir güvenlik tehdidini dahi görmezden gelmediklerini hem güvenliği tam manasıyla sağlamaya çalıştıklarını hem de bunu hukuk ve demokrasi çerçevesinde yapmaya hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.

“Türkiye’yi güvenlik hizmetleri başta olmak üzere her alanda dünyada örnek gösterilen seviyelere taşıyana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah bunu da sizlerle başaracağız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Emniyet’in Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyelerde emeğinin ve alın terinin çok önemli rolü bulunduğunu kaydetti.

Tendürek'te teröristlerin kullandığı 9 odalı mağara ile cephanelik bulundu  | TRT Haber Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşılmaz denilen dağlarda, Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde, tüm o mağaralara inlere girdiniz ve bu teröristleri oralardan çıkarmak suretiyle temizlediniz. İşte o geçilmez denilen yamaçlarda, bu cennet vatanın her karışında, her noktasında büyük bir sorumluluk üstlendiniz.” ifadesini kullandı.

Milletin huzuru, güvenliği ve istikbali için nöbet tutarken namlunun ucuna sadece gözlerini değil gönüllerini de koyduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah hepinizden razı olsun, Allah ayağınıza taş değdirmesin’ diyorum. Sizler bizim gururumuzsunuz, milletimizin medarıiftiharısınız, sizler bu milletin bağrından çıkmış öz be öz evlatlarısınız.” dedi.

Polis ve jandarmanın ne denli çetin şartlar altında vazife yaptığının farkında olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları belirtti:

“85 milyonun esenliği için nasıl büyük bir özveride bulunduğunuzu çok iyi biliyorum. Sizlerle her zaman övündüğümü ve her zaman övüneceğimi bilmenizi istiyorum. Şunu unutmayınız değerli kardeşlerim… Türkiye kendi başına asla bırakılmayacak bir ülkedir. Attığımız her adım, yaptığımız her hamle, hayata geçirdiğimiz her proje bu bölgeye dair planları olanları rahatsız etmektedir. Bölgemizi lime lime etmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, bizden rahatsız oluyorlar. Eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Silah lobileri, kaos lobileri, mazlumların gözyaşından beslenen kan tüccarları bizden, büyüyen ve güçlenen Türkiye’den rahatsız oluyorlar. Nasıl atalarımız bu toprakları canlarını feda ederek vatan eylediyseler biz de burayı vatanımız olarak korumak için daima mücadele edeceğiz.”

Türk Polis Teşkilatı 173. Yılında Jandarma Daima Yanınızda

“Milletimizin kalbini kazanmaya daima özen gösterin”

Rehavete kapılmayacaklarını ve gardlarını asla indirmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için herkese önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Polis ve jandarmanın dikkat etmesini istediği hususları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Huzurumuza, emniyetimize, birliğimize, toplumsal barışımıza kasteden tahrikler karşısında her zaman müteyakkız olun. Milletimizin sizden beklediği vazifeyi yerine getirirken vakur, soğukkanlı ama çok kararlı bir şekilde davranın. Nerede görev yaparsanız yapın, milletimizle el ele, gönül gönüle verin. Milletimizin kalbini kazanmaya daima özen gösterin. Üzerinde şerefle taşıdığınız üniformada şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkı olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Sizlerden görevinizi ifa ederken bunları mutlaka gözetmenizi bekliyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vazifesini hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun şekilde yapan her polisin ve jandarmanın kardeşi olduğunu, “Türkiye Cumhurbaşkanı olarak meşruiyet içerisinde özellikle bu çizgiden sapmayan her kamu görevlisi gibi sizlerin de sonuna kadar yanınızdayım. Polisimizle jandarmamızla milletimizin arasına nifak sokmak isteyenlere bugüne kadar fırsat vermedik, bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.