enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze: Han Yunus’ta saldırılarını artıran İsrail BM binasını vurdu; ABD tepki gösterdi

Gazze: Han Yunus’ta saldırılarını artıran İsrail BM binasını vurdu; ABD tepki gösterdi
26.01.2024
A+
A-

Reklam

İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarını hızlandırırken, Hamas ağır bombardıman ve kentsel çatışmalarda onlarca kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarının beyni olmakla suçladığı Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar’ın memleketi Han Yunus’u “kuşattığını” açıkladı.

2007’den bu yana Gazze’yi yöneten Hamas, çatışmaların binlerce yerinden edilmiş insanı barındıran hastanelere doğru adım adım yaklaştığını ve şehrin merkezi ile batısında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler de, Han Yunus’ta 800 kişiyi barındıran bir binaya tank mermilerinin isabet ettiğini, dokuz kişinin öldüğünü ve 75 kişinin yaralandığını söyledi.

Sağlık bakanlığı, Han Yunus’ta son 24 saat içinde en az 50 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

AFP, Gazze’nin merkezindeki en şiddetli çatışmaların yaşandığı yer olan Deyr el-Belah’de enkazla kaplı sokaklar ve mezar görüntülerini yayınladı.

El-Magazi mülteci kampında yaşayan Ahmed Abdul Salam, “Bunlar mezara benziyor ama uygun mezarlar değil. Yok edilen aileleri bütünüyle bu toplu mezarlara gömdük,” ifadelerini kullandı.

BM sığınma evine saldırı

Öte yandan UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini BM sığınma evine yönelik bombardımanı kınadı.

Sosyal medya platformu X’te açıklama yapan Lazzarini, “Bir kez daha savaşın temel kurallarının açıkça göz ardı edilmesi” diyerek yerleşkenin bir BM tesisi olarak işaretlendiğini ve koordinatlarının İsrailli yetkililerle paylaşıldığını ekledi.

BM’nin Filistin topraklarından sorumlu geçici insani yardım koordinatörü James McGoldrick, saldırının ardından “binaların alevler içinde olduğunu” söyleyerek “Birçok kişi olay yerinden kaçmaya çalışıyor ancak bunu başaramıyor,” ifadelerini kullandı.

ABD bombardımanı kınarken, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel “sivillerin korunması ve BM tesislerine saygı gösterilmesi gerektiğini” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Orta Doğu elçisi Brett McGurk, çatışmalara ara verilmesi karşılığında geri kalan esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yeni bir anlaşma yapılmasına yönelik görüşmeler için bölgede bulunuyor.

Görüşmelere aşina olan Filistinli bir kaynak AFP’ye verdiği demeçte, Hamas heyetinin bu hafta Mısır istihbarat şefiyle görüşmek ve yeni ateşkes önerilerini görüşmek üzere Kahire’ye gittiğini söyledi.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.