enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:19 Dünyanın lanetlediği katil soykırımcı İsrail, Gazze’de operasyonları genişletiyor: Siviller için güneye geçiş hazırlığı
17:57 Trump-Zelenskiy görüşmesinden hemen önce düzenlenen Rus saldırılarında en az 7 kişi öldü
17:47 Avrupalı liderlerden Washington zirvesi öncesi Ukrayna ile birlik vurgusu
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
07:21 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
07:15 Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler Avrupa ortalamasının üzerinde
07:14 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
07:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
07:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
07:01 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde ‘Orada Neler Oluyor!

Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde ‘Orada Neler Oluyor!
01.02.2025
A+
A-

* Bugün 1 Şubat Cumartesi. Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde ‘Orada Neler Oluyor!

*İyi okumalar…

TÜHA / Türkuaz İnternational News Agency

Erdoğan’dan İmamoğlu’na Akın Gürlek göndermesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreninde yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan Akın Gürlek soruşturmasına gönderme yaparak “Hakim ve savcılarımızın, aile ve çocukları üzerinden hedefe konulması sorumsuzluğun daniskasıdır” diye konuştu.

Özel okul öğretmenlerine yeşil pasaport müjdesi! - Çorum Haber - Çorum Son Dakika Haberleri

Özel okul öğretmenlerine yeşil pasaport Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Antalya’da düzenlediği 21. ‘Geleneksel Eğitim’ sempozyumunda konuştu. Bakan Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenlere yeşil pasaport verilmesinin “gündemlerinde” olduğunu belirtti. Konuyla ilgili daha fazla detay paylaşmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ekim 2024’te yayınladığı, ‘Milli Eğitim İstatistikleri- 2023-2024’ istatistiklerine göre, Türkiye’de 1,168 milyon öğretmen var. Bu sayının 993.397’si kamuda, 175.499’u özel okullarda çalışıyor.

Merkez Bankası rezervleri 2,7 milyar dolar arttı

Merkez Bankası rezervlerinde tarihi zirve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, geride kalan haftada 4 milyar 257 milyon dolar artış gösterdi ve rekor seviyeye çıktı. TCMB haftalık verilerine göre, 24 Ocak itibarıyla toplam rezervler 163 milyar 300 milyon dolardan, 167 milyar 560 milyon dolara yükseldi. Brüt rezervler 96 milyar 791 milyon dolardan 99 milyar 328 milyon dolara, altın rezervleri 66 milyar 551 milyon dolardan 68 milyar 232 milyon dolara çıktı. Bir önceki hafta 71 milyar 472 milyon dolar olan net uluslararası rezervler, söz konusu haftada 2 milyar 231 milyon dolar artarak 73 milyar 703 milyon dolara çıktı.

Son Dakika... Özgür Özel canlı yayında açıkladı: Boykot çağrısı yaptı - Son Dakika Türkiye,Siyaset Haberleri | Cumhuriyet

Özel: Üyelik başvurusunda 10-11 kat artış var Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV yayınına katıldı. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın tutuklanması hakkında değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, “Halk bir şey görecekse gazeteci görürse görecek. Gazeteci sayesinde haberdar oluyoruz” ifadelerini kullandı. “Yasakları yasaklayacağımız iktidar yürüyüşümüzü geçen salı günü başlattık” diyen Özel, “Online üyelik noktasında başta gençlerde 10-11 kat günlük artış var” dedi.

11 bin yıl hapis verilmişti: Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer 'örgüt kurma' suçundan tahliye

Thodex kurucusuna ‘örgüt kurma’ tahliyesi Arnavutluk’ta yakalanıp 20 Nisan 2023’te Türkiye’ye iade edilen hakkında birden fazla suçlama olan Faruk Fatih Özer, örgüt kurma ve yönetme suçundan tahliye edildi. 11 bin 462 yıla kadar hapsi istenen Özer’in avukatı, “Dolandırıcılık suçlamasına ilişkin tutukluluğun devamına karar verilirken, örgüt suçu yönünden tahliye kararı verilmiştir” açıklamasında bulundu. 572 mağdurun şikayetinin ardından Özer, 21 Nisan 2021’de aranmaya başlamış ve 30 Ağustos 2022’de yakalanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer’in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında düzenlenen ikinci iddianamede, mağdurların zararının 94 milyon lira olduğunu belirtmişti.

Tanju Özcan'dan suç duyurusu - GÜNDEM - Samsun Hedef Halk Gazetesi İnternet Haber Sitesi

Tanju Özcan’dan iki bakanlığa suç duyurusu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bolu İl Özel İdaresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Grand Kartal Otel’e yangın sigortası düzenleyen acente hakkında suç duyurusunda bulundu. Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 19’u tutuklanmış, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bakan Şimşek Enflasyon Hedefini Duyurdu | Haber Aktüel

Bakan Şimşek: Hedef yüzde 21 enflasyon AK Parti Ankara Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmemeye devam edeceğiz” dedi. Şimşek, Türkiye’de refahın artması için program uyguladıklarını dile getirerek, “Kırılganlıkları azaltıyoruz. Dünya büyük bir belirsizlikle karşı karşıya, jeopolitik gerilimler var. Bu programdan maksadımız Türkiye’nin bünyesini sağlamlaştırmak, dış şoklara karşı dayanıklılığımızı artırmak” diye konuştu. Ayrıca Şimşek, 2023 yılında yaklaşık yüzde 65 olan enflasyon oranını geçen sene yüzde 44 düşürdüklerini ve bu sene hedeflenen yüzde 21’e ulaşmak için gerekli politika setinin oluşturulduğunu kaydetti.

Akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör gözaltına alındı - Evrensel

Çiğdem Bayraktar Ör gözaltına alındı Tarihçi ve televizyon programcısı Dr. Çiğdem Bayraktar Ör, bir paylaşımı gerekçesiyle gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “TV programcısı ve akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör, bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Ör’ün eşiyle görüştüm, Vatan Emniyete götürülüyor. Avukatlarımız ve hukuk komisyonumuz ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Kurulmaya çalışılan baskı düzeninin karşısında dayanışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Gazeteci Aslı Sözbilir'in 'Ekonomi Gündemi' - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.