enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransız istihbaratı uyardı: Aşırı sağ terör tehdidi gün geçtikçe artıyor

Fransız istihbaratı uyardı: Aşırı sağ terör tehdidi gün geçtikçe artıyor
19.02.2022
A+
A-

PARİS – UHA HABER / Fransız istihbarat servisleri tarafından “Fransa’da aşırı sağ kaynaklı terör tehdidi gün geçtikçe artıyor” uyarısı yapıldı. Fransız basınında yer alan haberde, aşırı sağ gruplara mensup bazı kişilerin şiddete eğilimli olduğu tespitine yer verildi.

Fransa iç istihbaratı, ülkede yeni terör tehdidinin aşırı sağ gruplardan geldiği bilgisini paylaştı.

Fransız istihbaratının bu gruplardan gelecek eylemlere karşı önlemlerini artırdığını yazan France Bleu sitesine göre, aşırı sağ gruplara mensup yaklaşık 2 bin kişi istihbarat birimlerince şiddete eğilimli olarak değerlendiriliyor ve bunların birkaç yüzü saldırı düzenleyebilir.

12 kişi mahkum edildi, 52 kişi yargılanıyor

Haberde, Ulusal Terörle mücadele Savcılığı Ofisindeki aşırı sağla ilişkili dosyaların kabardığı 2017’den bu yana aşırı sağcıların saldırı planlarına dair 11 soruşturma açıldığı bilgisi verilirken, bunlarla bağlantılı 12 kişinin mahkum edildiği ve 52 kişinin halen yargılandığına işaret edildi.

Haberde, iç güvenliğe en büyük tehdidin, münferit olarak eylem yapan, yalnız yaşayan kişilerden geldiğine yer verildi.

Bu kişilerin çevrim içi forumlarda aşırı sağcı gruplarla etkileşimin ardından hızlıca radikalleştiği sonucuna varıldığı vurgulandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Şubat 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.