enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da üstsüz güneşlenme tartışmasına İçişleri Bakanı nokta koydu: Kadınların hakkıdır

Fransa’da üstsüz güneşlenme tartışmasına İçişleri Bakanı nokta koydu: Kadınların hakkıdır
30.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede tüm kadınların üstsüz güneşlenme hakkına sahip olduğunu ve bu hakkın onlardan alınamayacağını söyledi.

Mustafa Kemal ATATÜRKAçıklama ülkenin güney batısındaki Sainte-Marie la Mer sahilinde polisin 3 kadına üstsüz güneşlenmeme uyarısı yapmasının ardından geldi. Kadınların halinden rahatsız olan çocuklu bir aile polise şikayette bulunmuş ve polis de bunun üzerine kadınları uyarmıştı.

20 Ağustos günü meydana gelen olay sonrası konu ülke gündemine oturdu ve tartışmalar yaşandı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ise “Özgürlük son derece kıymetli bir değerdir” diyerek yerel yetkililerin bir hata yapmış olduğunu belirtti.

Plajımızda üstsüz güneşlenmek serbest

Üstsüzlere yapılan müdahalenin sosyal medya başta olmak üzere ülkede öfke ve tepkiye neden olması üzerine kendisi de bir kadın olan Jandarma Sözcüsü Binbaşı Maddy Scheurer yaptığı açıklamada “Her ne kadar beni daima üniformam ile görebilecek olsanız da Sainte-Marie la Mer plajında herkes üstsüz güneşlenme konusunda serbesttir. Olay yerindeki meslektaşımız sadece durumu sakinleştirmeye çalışıyordu ancak hatalı bir şekilde bunu yaptı” dedi.

Fransa’da üstsüz güneşlenmek yasal ancak bazı yerel yetkililer belirli alanlarda giyim kuşam sınırlamaları getirebiliyor.

Yeni bir tartışma değil

Bu konu sadece Fransa’da değil Avrupa genelinde kültürel normlarla dini uygulamaların çatışmasından kaynaklanan ve son birkaç yüzyıldır tartışılan bir mesele. Üstelik 20 yüzyılın başlarında bile sadece kadınların değil erkeklerin göğüs bölgesinin tamamen açık olması da hoş karşılanmayabiliyordu.

Eşitlik gününe denk geldi

Feministler dahi üstsüzlük konusunda ikiye ayrılmış durumda. Kimi bunun bedensel özgürlük olarak savunuyor kimi ise kadının cinselliğini öne çıkarttığı bir eylem olarak yadırgıyor. Konunun gündeme gelmesi ise tam da 26 Ağustos tarihli Kadınların Eşitlik Günü’ne denk geldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.