enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa hükümeti İslamcılık karşıtı yasayı onayladı

Fransa hükümeti İslamcılık karşıtı yasayı onayladı
10.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’da kabine, radikal İslamcılığa karşı hazırlanan yeni yasal düzenlemeleri kabul etti. Yeni düzenleme, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin camiler üzerindeki etkisini azaltılmayı da hedefliyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / HS,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’nın başkenti Paris yakınlarında Samuel Paty adlı bir öğretmenin radikal İslamcı bir öğrencisi tarafından öldürülmesi üzerine İslamcılığa karşı sertleştirilen yasal düzenlemeler kabinenin onayından geçti. Yasa paketi, Fransa’daki camiler üzerinde kontrolün artırılması, yabancıların sınır  dışı edilmesinin kolaylaştırılması ve internet üzerinden nefret söylemlerinin cezalandırılması gibi 50’den fazla maddeyi kapsıyor.

Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin Fransa’daki camiler üzerinde nüfuz kullanmasını engellemeyi de amaçlayan yasal düzenlemeyle belirlenen bazı camilerde kontroller yapılması planlanıyor. Bu kontrollerden Türkiye ile bağlantılı DİTİB camilerinin de etkilenebileceği tahmin ediliyor.

“Cumhuriyetin değerlerini güçlendirecek”

Yasa tasarısının “Elini öğretmenimden çek, elini cumhuriyetin değerlerinden çek” sloganıyla hazırlandığını söyleyen Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, tasarının cumhuriyetin değerlerini güçlendireceğini söyledi. Başbakan Jean Castex de yasal düzenlemenin “radikal İslamcılığın tehlikeli ideolojisine son vermeyi amaçladığını” vurguladı.

Başbakan Jean Castex

Fransa Başbakanı Jean Castex

Yeni düzenlemeyle kız çocuklarının okula gitmesini ya da okulda spor derslerine katılmasını engelleyen ve kız çocuklarını başörtüsü takmaya zorlayan İslamcı grupların üzerine de daha sert bir şekilde gidilmesi isteniyor. Ayrıca başkalarının özel, ailevi ya da mesleki kişisel bilgilerini internette yayarak söz konusu kişilerin hayatını tehlikeye atanlar da daha sert bir şekilde cezalandırılacak.

Yasa tasarısı polise geniş yetkiler tanıması, aynı zamanda hükümet ve polisin eleştirilmesini cezalandırmaya olanak tanıması nedeniyle eleştiriliyor. Bu nedenle geçtiğimiz haftalarda polis şiddetine karşı düzenlenen gösterilerde yeni güvenlik yasası da protesto edilmişti.

Öğretmenin öldürülmesi olayı

47 yaşındaki Samuel Paty, 16 Ekim’de Paris’in banliyölerinden birinde bulunan okulunun yakınlarında, sınıfta ifade özgürlüğünü anlatırken Muhammed Peygamber karikatürlerini gösterdiği gerekçesiyle 18 yaşındaki bir Çeçen kökenli tarafından kafası kesilerek öldürülmüştü.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.