enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eserler Arkeopark’a taşındı

Eserler Arkeopark’a taşındı
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Muğla’nın Milas ilçesinde termik santrallere linyit çıkarılan maden sahasında bulunan tarihi eserler için Arkeopark oluşturuldu. Taşınan eserler arasında anıtsal nitelikteki mezarların yanı sıra zeytinyağı işlikleri de var.

Muğla’nın Milas ilçesinde iki termik santrale ait linyit sahalarında arkeolojik kazı çalışmaları da yürütülüyor.

Termik Santral İşletmesi sponsorluğunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi uzmanlarınca yürütülen kazılarda çeşitli dönemlere ait 74 mezar, iki zeytinyağı işliği ve iki konut tabanı bulundu.

Maden sahasından tarih çıktı - Son Dakika Haberleri

Mezar ve işliklerde çok sayıda tarihi esere de ulaşıldı.

Linyit İşletmesi Direktörü Muhammet Koban, kazı çalışmalarıyla ilgili şöyle konuştu:

“Linyit sahalarında yapılan kazılar esnasında antik buluntular olabiliyor. Bunu şirketimiz ve Kültür Bakanlığı ile imzalanan bir anlaşma gereği, sahada kurtarma çalışması yapılıyor. Bunun amacı buradaki eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması diye düşünüyorum.”

Maden sahasından tarih çıktı - Son Dakika Haberleri

“Böyle bir arkeoparkın benzeri yok”

Linyit sahalarından çıkan tarihi eserler için Ören Mahallesinde 30 dönümlük alanda arkeopark oluşturuldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Özer, “Buraya gelen birisi Milattan Önce 3 binde yani günümüzden 5 bin sene önce kullanılmış bir mezarı da görebilecek. Milattan Önce 4’ncü yüzyılda kullanılmış bir yağhaneyi ya da o dönemdeki bir konutu görebilme şansına sahip olacak. Bu açılardan baktığımızda bölgemizde böyle bir girişimin, böylesi bir arkeoparkın benzeri yok” dedi.

Maden sahasından çıkarılacak diğer tarihi eserler de Ören’deki arkeoparka taşınıp sergilenecek.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.