enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erol Mütercimler hakim karşısına çıktı

Erol Mütercimler hakim karşısına çıktı
14.11.2020
A+
A-

UHA HABER / İmam Hatipler için aşağılayıcı sözler kullanan ve hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Erol Mütercimler, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mütercimler, sarf ettiği sözler nedeniyle bir kez daha özür diledi.

Yazar Erol Mütercimler’in, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, sanık Erol Mütercimler 4 avukatıyla katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve İlim Yayma Cemiyeti ile KADEM’in de aralarında bulunduğu 9 müştekiyi ise avukatları temsil etti.

Duruşmada, Erol Mütercimler, “Bu davadaki sözlerim öz düşüncem olmadığı için savunmuyorum. Kesinlikle kastım yoktur.” dedi. Tekrar özür dileyen Mütercimler beraatini istedi.

Mahkeme duruşmayı, 22 Şubat 2021’e erteledi.

KADEM’den duruşma öncesi açıklama: Nefret dolu söylemler bir hak ihlalidir

Erol Mütercimler hakim karşısına çıktı

Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan KADEM üyesi bir grup avukat, “Küfürsüz hayat mümkün” dövizleri taşıyarak davaya ilişkin açıklama yaptı.

Dernek adına yazılı açıklamayı okuyan avukat Müjgan Siyahçevik, Erol Mütercimler’in katıldığı bir televizyon programında, toplumun bir kesimine karşı duyduğu kini, provokatif bir dille ortaya döktüğünü ve imam hatip mezunlarını itibarsızlaştırmaya dönük bu çirkin sözlerin sadece yalan değil, yasalar uyarınca suç olduğunu dile getirdi.

Ağırlıklı olarak mütedeyyin ve muhafazakar ailelerin tercih ettiği imam hatip okullarının uğradığı bu çirkin saldırının ve hakaretin kabul edilemeyeceğini söyleyen Siyahçevik, “Halkımızın sahip olduğu değerleri hor ve hakir gören zihniyetin dışa vurumu olan bu tavır, toplumdaki huzur, uzlaşı ve sağduyu iklimini hedef almanın yanı sıra, imam hatip okullarında okuyan ve mezun olan herkesi toptan suçlu olarak göstermiştir. Nefret dolu söylemler bu bakımdan bir hak ihlalidir. Sahibi olduğumuz medeniyetimizin temel dayanağı iyiliği emretmek ve kötülükten sakınmayı amaçlayan imam hatiplerimizin itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.