enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
07:43 Rusya Haziran ayında Ukrayna’ya 5.337 insansız hava aracı fırlattı
07:40 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
07:40 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
07:28 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
07:25 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
07:10 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
07:10 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
07:03 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
07:00 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
06:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
06:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan karşı ittifaka bir gol daha

Erdoğan’dan karşı ittifaka bir gol daha
25.11.2022
A+
A-

Advertisement

STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan muhalefete Çarşamba günü bir “gol” daha attığını hatırlatarak, CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan sonra İyi Parti Genel Başkanı Akşener’i de partisinin Meclis grup toplantısında siyaseten ters köşeye yatırdığını açıkladı.

Fadime Özkan kimdir?Yazar Fadime ÖZKAN, kaleme aldığı ‘Erdoğan’dan karşı ittifaka bir gol daha‘ yazısında, Hatırlanacağı üzere Erdoğan G20 zirvesi için gittiği Endonezya dönüşünde gazetecilere PKK’nın son saldırılarından hareketle İyi Parti’nin yuvarlak masadaki rolünü sorgulamış ve “Temenni ederiz ki gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumlarını yeniden gözden geçirirler” demişti” hatırlatmasında bulundu.

“Bu çağrı İyi Parti tabanına ulaştı ama Akşener’i de masaya fena sabitledi” diyen ÖZKAN yazısında, Akşener’i Kılıçdaroğlu’na hiç olmadığı kadar mecbur bıraktığını, haliyle siyasetin gündeminin de hallaç pamuğu olduğunu dile getirdi.

Fadime ÖZKAN, “Akşener ise hamleyi anladı anlamasına ama düşünüp taşınmadı. Yaşına ve konumuna yakışmayan tarzda cevap verdi Cumhurbaşkanına” dedi.

STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, yazısında şunları aktardı:

“Akşener Erdoğan’ın muhalefetten korktuğunu iddia ettikten sonra “Erdoğan her zaman olduğu gibi, hım ne diyelim adına, bizi yine dürtmüş! Şunu yapmış yani. (Eliyle bir hareket yapıyorFÖ.) Sayın Erdoğan’ın (durumu toparlamaya çalışıyorzikzaklarına biz alıştık. (…) Dolayısıyla biz milletimizin geleceğinin heba edileceği bir kumar masasında değiliz.””

Medyanın bir hafta boyunca sabah akşam bunu tartıştığını dile getiren ÖZKAN, Erdoğan İyi Parti’ye neden böyle bir çağrı yaptı? Maksadı karşı ittifakı bozmak mıydı yoksa taban ve iddia olarak kendini milliyetçi bir çizgiye oturtan İyi Parti’yi polislerimizi, öğretmenlerimizi, çocuklarımızı hunharca şehit eden terör örgütünün sözcüsü ile aynı masaya yakıştıramamak mıydı? Yerli milli olun derken neyi amaçlıyordu?Bu ve benzeri pek suale yanıt arandı hafta boyu” dedi.

CHP başta olmak üzere masanın küçük büyük ortaklarının da Erdoğan’a cevap yetiştirdiklerini hatırlatan Yazar Fadime ÖZKAN, Muhalefet medyasının “Akşener’den Erdoğan’a rest” manşetleriyle, Erdoğan’ın hak ettiği cevabı aldığı yorumlarıyla ciddi mesai harcadığını belirterek,  “İçlerinde en eğlenceli olanları ise Erdoğan’ın yuvarlak masadan korktuğunu ileri sürenlerdi bana kalırsa. Aradan altı gün geçti. Bu esnada Millet ittifakı boş durmadı, Deva Partisi’nin ev sahipliğinde sekizinci kez toplandı” açıklamasında bulundu.

“Masaya bu kez ne servis edildi bilmiyoruz” diyen ÖZKAN, “çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onları “yemekte misiniz” diye eleştirmesinin ardından menüyü kamuoyuna açıklamıyorlar artık. Ama Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan toplantı notlarının hangi fontlarla, kaç büyüklükte, hangi karakterle yazılacağını açıklamıştı, bunu biliyoruz” dedi.

“Fakat son toplantıdan da masadan ne somut bir işleyiş planı ne gösterilecek ortak adayın ismi çıktı” diyen Fadime ÖZKAN yazısında, şunları aktardı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ise boş durmadı. Yükseklik bakımından Türkiye’nin en yüksek, dünyanın beşinci büyük barajı olan Yusufeli Barajını ve ülke ekonomisine yıllık 5 milyar TL katkı sağlayacak olan Hidroelektrik Santralini hizmete açtı; Katar’daki Dünya Kupası açılışına katıldı, Sisi ile “tokalaştı”; Başkomutan sıfatıyla Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine yuvalanan PKK-YPG terör örgütüne yönelik Pençe Kılıç Hava Harekatı emrini verdi, yönetti. Pek çok yabancı devlet adamını kabul etti, anlaşmalara imza attı; önemli toplantılara başkanlık etti…”

Düne (Çarşamba) gelince … Nereye evrileceği merakla beklenen pasın bu kez İyi Parti’nin eşsiz desteğiyle muhalefet filesini delip geçtiği ifade eden STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, “Çünkü Akşener medya üzerinden Erdoğan’a “Bizim senin yerli milliliğine ihtiyacımız yok, biz kendimize güveniyoruz” demesinin üzerinden iki saat ancak geçmişken bu kez Erdoğan çıktı meydana. Ve İyi Parti’nin kazandığı tek büyük belediye olan Aydın Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve CHP’nin Aydın İl Başkan Yardımcılığı görevinden ve partisinden istifa eden Mustafa Ertekin ile CHP’li meclis üyeleri topluca AK Parti’ye geçti. Akşener’in Başdanışmanlığını yapan Murat Çuhadar ise hafta içinde görevinden istifa edip bundan böyle AK Parti’yi destekleyeceğini açıklamıştı” hatırlatmasında bulundu.

“Öte yandan yuvarlak masada kumar masalarına özgü bir çuha serili zaten” diyen ÖZKAN, Kamuoyuna yansıyan bilgilere bakılırsa, altılı masanın seçimi kazanması halinde HDP’ye hangi bakanlıkların verileceğinin, seçilen cumhurbaşkanının yanına her parti genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olarak yerleştirileceği türünden soruların kafa karıştırdığına dikkat çekti.

Yuvarlak masanın bitmeyen “istikşafi görüşmelerini” CHP içindeki ve CHP-İP arasındaki aday uzlaşmazlığını, vaat edilen güçlendirilmiş parlamenter sistemin belirsizliklerini ıslah edip nasıl halka anlatacaklarının tam bir muamma olduğuna vurgu yapan Yazar Fadime ÖZKAN, yazısını şöyle noktaladı:

“Ama şu net. HDP’ye yaklaştıkça başkalaşan, kendini kaybeden CHP’nin boşalttığı yere göz dikti İyi Parti. Kılıçdaroğlu gözünü hırsla karartmışken Akşener’in hesabı seçim sonrasına. Tam da bu hesapla HDP’nin oyunu alıp günahından kaçacakken bir sözüyle sabitledi Erdoğan Akşener’i masaya. Üstelik çağrısına karşılık da buluyor. Muhalefetin ‘iyi’leri bir bir milli cepheye katılıyor.”

Gazeteci * Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.