enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Erdoğan pazar mantalitesine sahip”

“Erdoğan pazar mantalitesine sahip”
19.05.2022
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

LÜKSEMBURG – TÜHA HABER / Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazına ilişkin değerlendirmesinde, Erdoğan’ın “pazar mantalitesine” sahip olduğunu ve “el yükseltmek” istediğini belirtti.

100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun - Optik Gazete(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Alman basın organlarında Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Alman ikinci kanalı ZDF‘de konuşan Asselborn, Türkiye’deki pazarların ne şekilde işlediğini herkesin bildiğini belirterek, “Erdoğan’ın mantalitesi bazen bunu andırıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki aleyhte tutumunun Kürt meselesi ile ilgili olduğu konusunda tereddütleri bulunduğunu belirten Asselborn, konunun daha çok ABD’den F-16’ların sevkiyatı ile ilgili olduğunu öne sürdü.

Asselborn, “Erdoğan’ın el yükseltmeye ve F-16’ların sevk edilmesi için baskıyı artırmaya çalıştığını düşünüyorum” diyerek, bunun “tehlikeli bir oyun” olduğunu dile getirdi.

Deutschlandfunk radyosuna da aynı konuda açıklama yapan Asselborn, Türkiye’nin bu iki ülkenin NATO üyeliğini engellemeyeceğini ve bunun sorumluluğunu alamayacağını ifade etti.

Asselborn, bu açıklamasında da Türkiye’nin tutumunun savunma ürünlerinin ihracatı konusunda tavizler verilmesini sağlamak olduğunu düşündüğünü söyledi.

TRT_Francais_680*100 banner

Türkiye’nin 2019’da Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasına karşılık Washington Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı almış ve Türkiye’yi F-35 programından çıkarmıştı. Zararın telafi edilmesini talep eden Ankara ise eski nesil savaş uçakları F-16’ların Türkiye’ye satışının onaylanmasını istemişti.

Erdoğan: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Fotoğraf: Yves Herman/REUTERS

Finlandiya’dan sonra İsveç de Pazartesi günü NATO üyeliği için resmen başvurma kararı aldı. Ancak NATO’ya yeni üye kabulü için İttifakın 30 üyesinin de onayı gerekiyor. Türkiye ise bu iki ülkenin üyeliğine soğuk bakıyor.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Veto sorununun aşılması için Türkiye’ye diplomatik heyet göndereceklerini açıklayan İsveç ve Finlandiya’ya dün bir mesaj veren Erdoğan, “Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” demişti. “Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil” diyen Erdoğan, İsveç ve Finlandiya bundan sonra “bu tavrını” değiştirse de Türkiye’nin onlara güvenmeyeceğini belirtmişti.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.