enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

En az 9 kişinin öldürüldüğü saldırıda 14 yaşındaki zanlının babası da gözaltında

En az 9 kişinin öldürüldüğü saldırıda 14 yaşındaki zanlının babası da gözaltında
04.05.2023
A+
A-

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki bir ilkokulda düzenlenen silahlı saldırıda en az sekiz çocuk ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘BBC’ye dayandırdığı haberine göre, İçişleri Bakanlığı, saldırıda yaralanan bir öğretmen ve altı öğrencinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Polis saldırıda kullanılan silahların sahibi olduğu sanılan zanlının babasını da gözaltına aldı.

Yetkililer, 14 yaşındaki zanlıda bulunan iki tabancanın da ruhsatlı olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Bratislav Gasiç, okulda öğrenci olan zanlının “iki silah ve her biri 15 mermiyle dolu üç şarjöre eriştiğini” bildirdi.

Gasiç ayrıca “babaya karşı yasal önlemlerin alınacağını” belirtti.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Miğfer ve kurşun geçirmez yelekler giyen polis görevlileri, yerel saatle 08:40 itibarıyla kent merkezindeki Vracar mahallesini kordon altına aldı.

zanlı

Sırp medyasında, zanlının polis tarafından kelepçelenmiş ve başı bir ceketle kapatılmış halde olay yerinden uzaklaştırılırken çekilmiş görüntüleri yayımlandı.

Sırbistan Devlet Televizyonu’na (RTS) konuşan bir öğrenci, “Çocukların okuldan çığlık atarak kaçtığını gördüm. Anne ve babalar geldi, panik içindeydiler. Sonra da üç el silah sesi duydum” dedi.

Okuldaki çocuklardan birinin babası Milan Miloşeviç, kızının silah sesleri duyulduğunda sınıfta olduğunu ve kaçmayı başardığını anlattı:

“Çocuk önce öğretmene ateş etti ve daha sonra rastgele ateş açmaya başladı.”

“Güvenlik görevlisini masanın altında yatarken gördüm. İki kız çocuğunun üzerinde kan vardı. Saldırganın sessiz ve iyi bir öğrenci olduğunu söylüyorlar. Yeni okula başlamış.”

kurban yakını

Okulun bulunduğu Vracar bölgesinin Belediye Başkanı Milan Nedelikoviç, doktorların öğretmenin yaşamını kurtarmak için müdahale ettiğini duyurdu.

Balkan ülklerinde 1990’lardaki savaş ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce yasa dışı silah bulunuyor.

yas

Sıkı bir bireysel silahlanma politikası olan Sırbistan’da bu tür silahlı saldırılar nadir görülüyor. Ancak Sırbistan, bireysel silahlanma oranının en yüksek olduğu Avrupa ülkeleri arasında.

2019’da Sırbistan’da her 100 kişiye 39,1 ateşli silah düşüyordu.

olay yeri

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.