enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EMA Novavax aşısına izin verdi

EMA Novavax aşısına izin verdi
21.12.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD biyoteknoloji şirketi Novavax’ın geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verdi. Novavax’ın aşısı Avrupa Birliği’nde kullanım izni verilen beşinci korona aşısı olacak.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD biyoteknoloji şirketi Novavax’ın geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verdi. Avrupa Birliği Komisyonu’ndan da onay aldıktan sonra Novavax; Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson’dan sonra Avrupa Birliği’nde kullanım izni alan beşinci aşı olacak. AB Komisyonu’nun aşıya onay vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

EMA’nın Novavax’a verdiği kullanım izni 18 yaş üstü ile sınırlı.

Klinik araştırmalara göre Novavax aşısının koruyuculuk oranı yüzde 90 düzeyinde. Aşının Güney Afrika’da ilk kez tespit edilen ve tüm dünyaya hızla yayılan Omicron varyantı üzerinde ne ölçüde etkin olduğu ise henüz bilinmiyor.

Novavax aşısı, ne Biontech/Pfizer ve Moderna gibi mRNA teknolojisiyle üretilmiş bir aşı ne de AstraZeneca ve Johnson&Johnson gibi bir vektör aşısı. Aşı içindeki parçacıkların tıpkı koronavirüsün sahip olduğu gibi Spike proteinleri taşıdığı ve bu proteinlerin vücudun antikor ve T hücresi üretmesine sebep olduğu kaydediliyor.

Avrupa Birliği, Novavax’tan 200 milyon doz aşı satın alınmasını öngören bir anlaşma imzalamıştı.

EK Kaynaklar *Reuters, dpa 

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.